Hlavní obsah

Jágra nechápu, kroutí hlavou nový kouč Panterů. Zůstane 68 na Floridě?

Bylo tomu jen pár hodin, co se stal novým koučem hokejistů Floridy pro novou sezónu NHL, když Bob Boughner usedl za mikrofon po boku generálního manažera klubu Dalea Tallona, aby zodpovídal otázky novinářů ohledně svého jmenování novým vládcem střídačky Panterů. Pochopitelně, že jeden z dotazů mířil i na osobu Jaromíra Jágra, s nímž bývalý důrazný zadák na přelomu tisíciletí necelé dvě sezóny nastupoval v Pittsburghu. Podepíše česká hokejová legenda nový kontrakt a dočká se tak již čtvrté sezóny na Floridě?

Foto: Profimedia.cz

Nový trenér hokejistů Floridy Bob Boughner.

Článek

V padnoucím šedém saku trpělivě vysvětloval přítomným žurnalistům svou filozofii, s níž by jednou rád dovedl Pantery až ke Stanley Cupu, jehož získání Tallon při jmenování Boughnera novým trenérem zmínil jako dlouhodobý cíl Panthers.

Šestačtyřicetiletý muž, jenž v minulosti působil jako asistent trenéra v Columbusu a poslední dvě sezóny stejnou pozici zastával v San Jose, sršel optimismem. V týmu Panterů vidí velký potenciál a je připraven Floridu pozvednout tam, kam si to přejí její manažeři.

Otázkou zůstává, jestli u toho bude i Jaromír Jágr. Nejproduktivnějšímu Evropanovi v dějinách NHL skončila na Floridě po sezóně, v níž si připsal 46 kanadských bodů, smlouva a není jisté, zda v klubu bude pokračovat i nadále.

Tallon je v kontaktu s Jágrovým agentem

Tallon na pondělní tiskové konferenci uvedl, že je v kontaktu s Jágrovým agentem Petrem Svobodou a probírají spolu prodloužení kontraktu o jednu sezónu. Zároveň však GM Floridy znovu zopakoval, že Panteři Jágra nepodepíší před rozšiřovacím draftem, v němž si nováček NHL z Las Vegas bude mezi 17. a 21. červnem vybírat hráče z ostatních klubů NHL.

Jágr, jenž je o necelý rok mladší než nový trenér Floridy, se může 1. července stát nechráněným volným hráčem. Las Vegas a Florida jsou jedinými dvěma kluby, které můžou s kladenským odchovancem uzavřít před otevřením trhu s volnými hráči kontrakt.

Boughner však na dotaz, jaké má plány s Jágrem, odvětil, že ve funkci je teprve krátkou dobu a téma svého bývalého parťáka z Penguins bude muset probrat s vedením Panthers.

K Jágrovi ovšem chová velké sympatie. Nejen kvůli tomu, co ve své kariéře dokázal, ale i proto, že v nejslavnější hokejové klubové soutěži stále působí. „Já mám ráno problém vstát z postele a on stále hraje. Fakt to nechápu," kroutil hlavou chlapík, jenž s hráčskou kariérou seknul před jedenácti lety.

V jakém klubu bude podle vás hrát Jaromír Jágr v příští sezóně?
Florida Panthers
67,9 %
Vegas Golden Knights
21,5 %
Jiný klub
10,6 %
Celkem hlasovalo 10454 čtenářů.

Reklama

Související témata: