Hlavní obsah

Neuvirth se těší na roli otce a čeká, zda po něm nesáhne Vegas

Praha

Hokejový brankář Michal Neuvirth se pečlivě připravuje nejen na novou sezónu zámořské NHL, ale rovněž na roli otce. S přítelkyní Karolinou, sestrou spoluhráče a nesmlouvavého beka Radka Gudase, čekají za pár měsíců narození prvního potomka. Devětadvacetiletý gólman však zatím netuší, zda se tátou stane jako opora Philadelphie, kde má smlouvu a za níž odchytal poslední dvě sezony, nebo na něho bude spoléhat nováček soutěže Vegas Golden Knights.

Foto: Profimedia.cz

Hokejový brankář Michal Neuvirth se chystá na novou sezónu zámořské NHL, zatím však netuší, kde bude chytat.

Článek

"Těším se moc na roli tatínka. Hodně už jsem také trénoval s 'Gudyho' Leontýnkou, kterou jsme párkrát hlídali. Bude to pro mě další nová motivace. Teď si hlavně přeju, aby bylo všechno v pořádku, ať jsou miminko i Karolina zdraví," řekl Neuvirth novinářům.

S tím, kde bude pokračovat v kariéře, si zbytečně hlavu neláme. "Samozřejmě se to ke mně dostalo, že má zájem Vegas, ale já s tím nic neudělám, jde to úplně mimo mě. Občas na to samozřejmě myslím, ale jde to úplně mimo mou kontrolu. Já se teď hlavně připravuji na sezónu. S Petrem Přikrylem a Tomášem Pöpperlem makáme každý den, chci být především dobře připravený a mít natrénováno," zdůraznil rodák z Ústí nad Labem.

"Začal jsem kvůli tomu letos i dříve trénovat po té krátké sezóně (bez play off) a letím pak do Filadelfie o měsíc a půl dřív před tréninkovým kempem kvůli porodu," doplnil Neuvirth.

Las Vegas? Mělo by to plusy i minusy

Jeho přesunu do týmu nováčka může nahrávat postava generálního manažera. George McPhee tuto roli zastával i ve Washingtonu, když tam chytal i český gólman. "Když jsem nad tím přemýšlel, plusy a minusy jsou u obou týmů. Ve 'Philly' máme skvělou partu, dva český parťáky (Gudase a Jakuba Voráčka), i pro Karolínu by to bylo asi jednodušší tím, že tam má bráchu. Navíc tam má své doktory, ví, kde bude rodit, ve Filadelfii je v tomto ohledu vše zajištěné," řekl Neuvirth.

"Řešit stěhování a věci ohledně porodu, to by pro nás byly problémy navíc. Doufám, že zůstanu. Ale na druhou stranu - když půjdu do Vegas, určitě se nebudu zlobit," připustil.

Flyers už podle všeho nemají zájem o jeho konkurenta Stevea Masona. "Abych řekl pravdu, o tom vůbec nevím, to se ke mně nedostalo. I kdybych ale zůstal, zřejmě nějakého dalšího kluka podepíšou. Je tam sice se mnou mladý Anthony Stolarz z farmy, ale má po nějakém těžkém zranění kolena a nikdo neví, jak to s ním bude," podotkl Neuvirth.

Poslední ročník mu nevyšel ideálně, o to větší motivaci má nyní. "Minulá sezóna mi nevyšla podle představ, zameškal jsem nějakou přípravu kvůli kolenu, ale teď se cítím stoprocentní," ujistil Neuvirth i s ohledem na svůj kolaps během utkání zkraje dubna, kdy vylekal hodně lidí nejen kolem sebe.

Dubnovým kolapsem vystrašil plno lidí

"Bylo to nemilé. Shodou okolností to Karolína neviděla, protože usnula. A tátovi v Ústí přestal fungovat internet. Takže ten to také neviděl a jen mi pak psal, co se stalo, že jsem nebyl v bráně. Vystrašil jsem plno lidí, ale bylo hezké cítit druhý den od nich tolik podpory," ocenil Neuvirth.

Nebyl tehdy ve své kůži; bral antibiotika, měl zánět dutin a horečku. O zásadnější problém nešlo. "Udělali všechny možné testy, bylo to dlouhé, ale neponechali nic náhodě. Na nic nepřišli, jsem zdravý kluk v dobrém věku, takže nic nebrání tomu, abych chytal znovu dobře. Bylo velkou úlevou zjistit, že jsem stoprocentně zdravý, protože jsem byl vystrašený, zda se mnou není něco vážnějšího," nezastíral Neuvirth.

"Co se stalo, se stalo. Určitě člověku bleskne hlavou, že je něco v nepořádku, ale v NHL máte k dispozici všechny nejlepší doktory a je alespoň pozitivní, že jsem díky tomu podstoupil tolik podrobných testů, u nichž jsem ani nevěděl, že existují," řekl Neuvirth.

Reklama

Související témata: