Hlavní obsah

Dlouholetý kapitán Doan končí po 21 sezónách u hokejistů Arizony

Phoenix

Dlouholetý kapitán Shane Doan končí po 21 sezónách v klubu NHL Arizona Coyotes. Vedení týmu oznámilo, že už čtyřicetiletému kanadskému útočníkovi nenabídne novou smlouvu. Dvojnásobný mistr světa se možná rozloučí s hokejem úplně.

Foto: Profimedia.cz

Kanadský veterán Shane Doan v Arizoně skončil.

Článek

Doan strávil v klubu celou kariéru. Začínal v roce 1995 ještě ve Winnipegu a pokračoval i po přestěhování do USA. Kapitánem byl od roku 2003 a v 1540 zápasech v dresu Coyotes nasbíral 972 bodů (402+570). V uplynulém ročníku si připsal 27 bodů.

Klub se s Doanem rozloučil už po posledním zápase minulé sezóny, pro případ, že by dlouholetá opora ukončila v létě po vypršení smlouvy kariéru. Arizona Doana nezařadila na seznam chráněných hráčů před rozšiřovacím draftem pro nový klub v Las Vegas a v pondělí oznámila, že už mu nenabídne nový kontrakt.

"Je čas jít dál a soustředit se na mládí. Bylo to těžké rozhodnutí, protože Shane toho pro Coyotes udělal hrozně moc a jeho význam pro klub je jedinečný," uvedl majitel klubu Andrew Barroway.

Přebudovávání klubu v Arizoně naznačil například už únorový trejd další dlouholeté útočné opory Martina Hanzala do Minnesoty. Minulou sobotu zase vyměnila Arizona svou brankářskou jedničku z posledních pěti sezón Mikea Smithe do Calgary.

Reklama

Související témata: