Hlavní obsah

Šokující zpráva z NHL! Hvězda přerušila kariéru, hrozí jí i konec. Důvod je netradiční

New York/Praha
Aktualizováno

Šokující informace přišla ve středu ze zámoří. Slovenskému hokejovému útočníkovi Mariánu Hossovi podle zpravodajského serveru Sportsnet hrozí konec kariéry! A důvod je velice netradiční - osmatřicetiletá opora Chicaga má mít alergické reakce na hokejovou výstroj. Klub i hokejista s odstupem několika hodin potvrdili, že minimálně v příštím ročníku diváci Hossu na ledě neuvidí.

Foto: Profimedia.cz

Marián Hossa v akci. Podle zámořských médií hrozí hvězdnému slovenskému útočníkovi Chicaga konec kariéry.

Článek

„Na základě informací, které dostávám z více zdrojů, je možné, že Hossa odehrál (v uplynulé sezóně) svůj poslední zápas. Trpí vážnou alergickou reakcí na výstroj, kterou nosí," uvedl uznávaný novinář Elliote Friedman.

„Není dobré brát to na lehkou váhu, vtipné to může být jen pro ty, kteří s něčím podobným neměli problém," dodal Friedman, podle něhož trojnásobný vítěz Stanleyova poháru s Jestřáby musel během minulé sezóny užívat silné léky, které si vyžadovaly pravidelné krevní testy kvůli případným vedlejším účinkům.

„V průběhu několika posledních let jsem se pod drobnohledem zdravotnického personálu Blackhawks soukromě podrobil léčbě progresivní kožní choroby a vedlejším účinkům léků, které byly při léčbě použity. Kvůli jejich závažným vedlejším účinkům pro mě není možné v následující sezóně hrát hokej," uvedl Hossa v oficiálním stanovisku.

„I když jsem velmi zklamaný, že nebudu moct hrát, musím pořádně zvážit závažnost mého zdravotního stavu a to, jak způsob léčby ovlivnil můj život na ledě i mimo něj. Klub i můj agent mě po celou dobu podporovali, chtěl bych spoluhráčům i úžasným fanouškům Blackhawks poděkovat za pochopení. S ohledem na moje soukromí a rodinu respektujte, že nebudu dávat v souvislosti s mým zdravotním stavem žádná nová prohlášení," dodává Hossa.

Slovenský křídelník má s Chicagem platnou smlouvu ještě na čtyři roky a v tomto týdnu si jej klub ochránil, aby si ho v rozšiřovacím draftu nemohl vybrat nováček NHL z Las Vegas. Teď už je jasné, že v nové sezóně nebude Hossa působit nikde a sílí navíc zvěsti, že může jít i o definitivní konec jeho bohaté kariéry.

„Marián trpí kožním onemocněním, které se stále zhoršuje Je těžší a těžší léčit ho a mít ho pod kontrolou pomocí běžných léků, když do toho hraje hokej. Kvůli klesající účinnosti léků jednoznačné podporujeme jeho rozhodnutí vynechat příští sezónu. Je to správný přístup, aby Marián v krátkém čase zase mohl být funkční a zdravý i po zbytek života," prohlásil lékař Chicaga Michael Terry.

Během devatenácti sezón strávených v NHL odehrál Hossa 1309 zápasů, v nichž si připsal 525 gólů a 609 asistencí. V play off pak nastoupil do 205 utkání s bilancí 52 branek a 97 přihrávek.

Kvůli alergii na pot musel s hokejem před patnácti lety přestat český obránce Jan Vopat. Bývalému hráči Los Angeles či Nashvillu nepomohla ani speciální výstroj.

Reklama

Související témata: