Hlavní obsah

Nový ročník NHL začne čtyřmi zápasy ve středu 4. října, hrát se bude i v Evropě

Nový ročník NHL začne čtyřmi zápasy ve středu 4. října. Hned úvodní večer 101. ročníku (100. hraného) se představí obhájce Stanleyova poháru Pittsburgh doma proti hokejistům St. Louis a v PPG Paints Areně slavnostně vyvěsí transparent připomínající červnový pátý triumf v historii klubu.

Foto: Christopher Hanewinckel, Reuters

Stanley Cup ovládli hokejisté Pittsburghu Penguins. Cennou trofej vybojovali po výhře 2:0 na ledě Nashvillu Predators a náramně si to užívali. Trofej drží nad hlavou kapitán Tučňáků Sidney Crosby (87).

Článek

V dalších třech duelech úvodního dne hostí Edmonton v "bitvě o Albertu" Calgary, v dalším kanadském souboji Toronto změří síly s Winnipegem a San Jose nastoupí proti Philadelphii. Po rozšíření soutěže o Vegas Golden Knights se celkový počet utkání zvýší z dosavadních 1230 na 1271.

První zápas čeká klub, který rozšířil počet účastníků na 31, v pátek 6. října na ledě Dallasu. O čtyři dny později se Golden Knights představí poprvé ve vlastní T-Mobile Areně proti Arizoně.

Nový stánek pro NHL pokřtí už ve čtvrtek 5. října utkáním proti Minnesotě Detroit, který se ze staré Joe Louis Areny přesunul do nově postavené Little Caesar's Areny.

Colorado a Ottawa zavítají v sezóně ke dvěma zápasům do Stockholmu, které se budou hrát v pátek 10. listopadu a o den později v hale Ericsson Globe. V Evropě se budou hrát duely základní části NHL poprvé od roku 2011. Předtím se hrála vybraná utkání na Starém kontinentu nepřetržitě od roku 2007.

Třikrát pod širým nebem

V nadcházející sezóně se také uskuteční tři zápasy pod širým nebem. První je na programu v sobotu 16. prosince v Lansdowne Parku v Ottawě mezi domácími Senators a Montrealem. Duelem vyvrcholí oslavy stého výročí založení NHL, jejíž první zápas se hrál 19. prosince 1917.

Tradiční Winter Classic na Nový rok 2018 sehrají na baseballovém Citi Field New York Rangers s Buffalem a na programu je i 3. března Stadium Series na Navy-Marine Corps Memorial Stadium v Annapolisu mezi Washingtonem a Torontem.

Poté, co vedení NHL odmítlo pustit hráče na únorové olympijské hry v Pchjongčchangu, se liga přeruší jen na Vánoce mezi 24. a 26. prosincem a pro Utkání hvězd v Tampě Bay od 26. do 29. ledna. Základní část vyvrcholí 15 zápasy v sobotu 7. dubna.

Reklama