Hlavní obsah

Česká naděje poznává život v NHL. Extraligový mistr má za sebou první trénink

Carolina/Praha

Posledních pár dnů žije sen, po kterém roky toužil. Osmnáctiletý hokejista Martin Nečas byl o víkendu vybrán jako dvanáctý v pořadí draftu NHL. Na začátku týdne přeletěl z Chicaga do Caroliny, která po něm sáhla. Ve středu navlékl její dres a absolvoval s dalšími nováčky první trénink na ledě.

Foto: Twitter: Carolina Hurricanes

Martin Nečas poprvé vyjel na led v dresu Caroliny.

Článek

"Neznal jsem tady nikoho. Byl to pro mě speciální moment, když jsem sem přišel. Cítím se líp a líp a kluci jsou v pohodě. Myslím si, že každý si kemp užívá, je skvělé být tady. Je tu také skvělé počasí a organizace," řekl Nečas v rozhovoru pro klubovou kameru.

Po delší době se hráč, který minulou sezónu odehrál za Kometu Brno a získal extraligový titul, dostal na led. K tomu nafasoval nové věci, takže si s dalšími nadějemi zvykal.

„Byl jsem po delší době na ledě, měl jsem první trénink po draftu, bylo to trochu těžší. Dostal jsem novou výstroj. Prvních patnáct minut bylo trochu zvláštních, ale postupem času to bylo lepší a lepší," byl Nečas stále pozitivní a ukázal, že má o klubu povědomí.

"Tým má opravdu skvělé obránce, velmi dobré mladé hráče a ofenzivní hráče jako je Sebastian Aho a Jeff Skinner, což je skvělé pro budoucnost. Uvidíme, jak to bude za pět let," sypal ze sebe v angličtině rodák z Nového Města na Moravě, jenž připomněl také oporu týmu Jordana Staala, který mu jako jeden z prvních gratuloval po draftu.

Otázkou zůstává, kde bude Nečas hrát v následující sezóně - NHL, česká nejvyšší soutěž? „Uvidíme, nevím, kde budu hrát příští rok. Důležité je být každý den lepší. Tvrdě makat v posilovně a na ledě. Prostě být lepší a lepší, teď si užívám každý den," řekl také zámořským novinářům.

Reklama

Související témata: