Hlavní obsah

Jágr žehrá na nezájem: Nikdo mi nevolá. Když volám týmům sám, nikdo to nebere

Praha

České hokejové legendě Jaromíru Jágrovi vyprší platný kontrakt na Floridě 1. července, a pokud si ho Panteři do té doby nepojistí pro další sezónu, stane se volným hráčem. Jednání stále probíhají, ale zatím se jejich úspěšný konec nerýsuje. Ani v této situaci však neztrácí slavný hráč s číslem 68 svůj pověstný smysl pro humor a neváhá si utahovat sám ze sebe.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kde bude hrát příští sezónu Jaromír Jágr?

Článek

„Všude čtu, že všem volným hráčům volá deset až dvanáct týmů. Mně nikdo nevolá, naopak se snažím volat jim, ale nikdo mi to nebere," napsal na svém twitterovém účtu Jágr.

„Když jsem byl volný agent v roce 1994 volali všichni generální manažeři, v roce 2017 nevolá žádný," dodal v dalším příspěvku sebeironicky.

Zda šlo o čistý žert, nebo o částečnou či úplnou pravdu, lze jen těžko říct. Jágr zveřejnil svůj tweet během čtvrteční akce pro fanoušky v BB&T Center. Jeden z příznivců se na něm zeptal generálního manažera Floridy Dalea Tallona, jak jednání s českou ikonou probíhají.

Talon jen zopakoval to, co už mnohokrát předtím. „Mluvím s jeho agentem Petrem Svobodou pravidelně, skoro každý den. Jednal jsem s ním dnes a budu i zítra," ujišťoval manažer.

Všeobecně se má za to, že Panteři už nemíní nabídnout Jágrovi stejný plat jako loni, který činil 5,5 miliónu dolarů včetně bonusů. „5,5 miliónu, že to není vysoký plat?" ohradil se Tallon vůči otázce, zda jednání neváznou právě na penězích.

Zároveň také naznačil, že kvůli blížícímu se spuštění trhu s volnými hráči na Floridě panice nepropadají. „Samozřejmě pořád existuje prostor ho podepsat. Máme čas do září, října," cituje generálního manažera server sun-sentinel.com.

Reklama

Související témata: