Hlavní obsah

Minnesota a Buffalo měnily hráče, Orlov podepsal šestiletou smlouvu s Washingtonem

Celky Minnesoty a Buffala se v NHL dohodly na výměně čtveřice hokejistů. Kádr Wild opustil obránce Marco Scandella a útočník Jason Pominville, za které ze Sabres získali útočníky Tylera Ennise a Marcuse Foligna. Buffalo zároveň získalo právo výběru v draftu v roce 2018. Ve stejném působišti naopak zůstává ruský obránce Dmitrij Orlov. Ten podepsal novou šestiletou smlouvu s Washingtonem, která mu zajišťuje celkový příjem 30,6 miliónu dolarů (701 miliónů korun).

Foto: Winslow Townson, ČTK/AP

Kluby z NHL hlásí během léta řadu přestupů, hráči uzavírají nové smlouvy (ilustrační foto)

Článek

Nejvydařenější sezónu má za sebou Pominville, který v základní části odehrál 78 zápasů a připsal si v nich 47 bodů za 13 branek a 34 asistencí. Další bod přidal v pěti duelech play off.

Čtyřiatřicetiletý útočník se vrací do známého prostředí. V kádru Buffala, které jej před 16 lety draftovalo, strávil Pominville deset sezon a před výměnou do Minnesoty v roce 2013 byl kapitánem týmu.

Minnesota díky výměně ušetří pět milionů v rozpočtu na tým a nyní tak bude mít k dispozici 18,4 milionu dolarů, aby se domluvila na nových smlouvách s Mikaelem Granlundem a Ninem Niederreiterem. Bez platné smlouvy je i Foligno. Všichni mají status takzvaných chráněných volných hráčů.

Rus Orlov se těší na milióny

Pětadvacetiletý bek Dmitrij Orlov si díky novému kontraktu v průměru ročně vydělá 5,1 miliónu dolarů, součástí dohody je však podle TSN dvanáctimilionový podpisový bonus, takže jeho roční reálný příjem bude nižší a bude postupně klesat.

Mistr světa z roku 2014, jenž má ve sbírce i zlato z šampionátu juniorů o tři roky dříve, působí v týmu Capitals od roku 2011. Doposud v NHL odehrál 283 zápasů, ve kterých si připsal 93 bodů za 20 branek a 73 asistencí. Další čtyři body přidal ve 24 duelech play off.

Reklama

Související témata: