Hlavní obsah

Jágr na Floridě pokračovat nebude! Nedomluvil se na podmínkách smlouvy

Winnipeg
Aktualizováno

Hokejový útočník Jaromír Jágr se nedomluvil na podmínkách nové smlouvy s Floridou a v 18:00 SELČ se stane volným hráčem. Bude tak moci jednat se všemi kluby. S odkazem na informace od agenta českého hráče Petra Svobody o tom informovala kanadská televizní stanice TSN.

Foto: Sport.cz

Jaromír Jágr ve své hokejové kariéře nebude pokračovat na Floridě.

Článek

Pětačtyřicetiletý Jágr přišel na Floridu v únoru 2015 z New Jersey a následně dvakrát podepsal s klubem roční smlouvu. Zámořská média v minulých dnech informovala o tom, že Panthers mají o služby kladenského odchovance enormní zájem i nadále, požadovali však snížení jeho platu.

Nejproduktivnější Evropan v historii NHL v minulé sezóně vydělal včetně bonusů 5,515 miliónu dolarů. V 82 zápasech základní části nasbíral 46 bodů za 16 branek a 30 asistencí a byl čtvrtým nejproduktivnějším hráčem týmu. Florida však do play off nepostoupila.

Jágr doposud v NHL hrál za Pittsburgh, Washington, New York Rangers, Philadelphii, Dallas, Boston, New Jersey a Floridu, na kontě má 1711 zápasů a 1914 bodů za 765 branek a 1149 asistencí. V play off Jágr zaznamenal ve 208 duelech 201 bodů za 78 gólů a 123 přihrávek.

Pokud by v NHL pokračoval, mohl by se stát rekordmanem v počtu odehraných zápasů. K vyrovnání vedoucího Gordieho Howea mu chybí 56 utkání.

Hokejový brankář Steve Mason bude v NHL chytat za Winnipeg. Devětadvacetiletý gólman, který dosud působil společně s Michaelem Neuvirthem ve Philadelphii, se s Jets domluvil na podmínkách nové smlouvy. Tu však oficiálně může podepsat až v průběhu dneška, kdy se otevře trh s takzvanými volnými hráči.

O Masonově příchodu do Winnipegu již informovala tamní média jako o hotové věci. Zkušený kanadský gólman tak v klubu nahradí například i Ondřeje Pavelce, jemuž po sezóně skončila smlouva a Jets o jeho další služby nemají zájem.

Dadonov se vrací na Floridu

Ruský hokejový útočník Jevgenij Dadonov se vrací do NHL. Osmadvacetiletý mistr světa z roku 2014 však nebude hrát za nováčka z Las Vegas, jak se předpokládalo, ale za Floridu. Dadonov se s klubem, ve kterém už v minulosti strávil tři sezóny, dohodl na tříleté smlouvě. Podle TSN si díky ní vydělá celkem 12 miliónů dolarů.

Dadonov působil na Floridě v letech 2009 až 2012, ale nepodařilo se mu stabilně prosadit do kádru Panthers a většinu času hrál v nižší AHL. Před pěti lety se proto vrátil do Evropy, nejprve hrál za Doněck a poté za Petrohrad v KHL.

Dadonov se stal pevnou součástí ruské reprezentace, startoval na posledních čtyřech světových šampionátech i na loňském Světovém poháru. Po letošním triumfu Petrohradu v KHL naznačil, že se chce vrátit do NHL. Zájem o jeho služby projevilo Las Vegas, které z SKA angažovalo i jeho spoluhráče Vadima Šipačova. Rodák z Čeljabinsku ale nakonec zamíří na Floridu.

Čtyřnásobný medailista ze seniorského MS by mohl v týmu získal místo útočníka Jussiho Jokinena, kterého se Florida rozhodla vyplatit ze smlouvy. Čtyřiatřicetiletý Fin měl s klubem podepsaný kontrakt ještě na rok s platem čtyři milióny dolarů.

Reklama

Související témata: