Hlavní obsah

Jágr neztrácí humor: Můžete mu někdo říct, že už nehraje za Panthers? utahuje si ze sebe

Minulý týden si krátce před otevřením trhu s volnými hráči v žertu postěžoval, že se mu žádní manažeři klubů NHL neozývají s nabídkami pro novou sezónu. A smysl pro humor českého hokejového útočníka Jaromíra Jágra neopouští ani poté, co jeho dosavadní zaměstnavatel Florida o víkendu oznámil, že už s druhým nejproduktivnějším hráčem NHL nepočítá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr se svou partnerkou Veronikou Kopřivovou.

Článek

Mohl by se užírat nejistotou a být nervózní, kam budou směřovat jeho další kroky, pětačtyřicetiletý Jágr si ale podobné myšlenky zjevně vůbec nepřipouští. Navzdory překvapivému krachu jednání s Floridou dál zůstává pozitivní a neváhá si ze sebe udělat srandu.

„Můžete mu někdo říct, že už dál nehraje za Panthers?" říká anglicky česká hokejová legenda, když drží v ruce malou figurku usmívajícího se Jaromíra Jágra v dresu Floridy. Za tu během necelých tří sezón odehrál v základní části 181 utkání a připsal si 130 kanadských bodů. V šesti duelech play off pak přidal dvě asistence.

Nejen kvůli výkonům na ledě, ale i s ohledem na fakt, že v kabině působil jako mentor a pomáhal talentovanému mládí v čele s útočníky Barkovem a Huberdeauem, se očekávalo, že se s Floridou domluví na prodloužení spolupráce. K tomu ale nakonec nedošlo.

„Byl jsem z toho rozpolcený. Byly to těžké týdny a měsíce. Je to ale celé jen o tom, že se chceme vydat jiným směrem. Rozhodnutí, které souvisí jen s hokejem a obchodem, ale zároveň vás bolí. Je teď na jádru týmu našich mladých hráčů, aby převzalo tento tým a vedlo ho dál," uvedl generální manažer a prezident hokejových operací Floridy Dale Tallon pro Sun Sentinel.

Po otevření trhu s volnými hráči tak patří Jágrovo jméno mezi ta nejlákavější. Je velice pravděpodobné, že kladenský odchovanec v nejlepší hokejové lize světa zůstane a bude tak moci zaútočit na rekord Gordieho Howea v počtu odehraných zápasů. Jágr jich má na kontě 1711, Mr. Hockey odehrál jen o 56 duelů více.

Návrat do Philadelphie je vyloučený

Možní zájemci o Jágrovy služby zatím v zámoří na povrch nevyplouvají, jisté však je, že návrat do Philadelphie, jejíž dres český forvard oblékal v sezóně 2011/12 a postoupil s ní do semifinále Východní konference, se konat nebude.

„Jágra za jeho úspěchy a všechno, co v hokeji dokázal, respektuji, ale jeho angažování není cestou, kterou se nyní chceme ubírat," prohlásil generální manažer Flyers Ron Hextall.

Dá se však očekávat, že o nabídky z NHL Jágr nebude mít nouzi. A kdyby nakonec k dohodě nedošlo, nabízel by se návrat do Ruska, kde 68 nastupovala za Omsk s přestávkami čtyři sezóny, či návrat domů do Kladna.

Reklama

Související témata: