Hlavní obsah

Jágr bude přínosem pro každý tým! Kdo ho získá, bude šťastný, tvrdí útočník Floridy

Florida/Praha

Už téměř dva týdny je v zámořské NHL otevřený trh s volnými hráči, po hokejovém útočníkovi Jaromíru Jágrovi, jenž se nedohodl na pokračování ve Floridě, však zatím žádný z jiných týmů nesáhl. Kladenský odchovanec by však měl být v klidu, jeho přínos by ocenila všechna mužstva NHL. Alespoň si to myslí forvard Nick Bjugstad, který s českou legendou nastupoval poslední tři sezóny za Panthers.

Foto: Profimedia.cz

Hokejisté Jaromír Jágr a Nick Bjugstad spolu váleli v NHL za Floridu Panthers.

Článek

„Jsem si jistý, že si něco najde. Hrál totiž opravdu dobře a myslím, že bude mít přínos pro jakýkoliv tým, který jej získá," říká v rozhovoru pro nhl.com čtyřiadvacetiletý Američan Bjugstad.

I jemu prý Jágr pomohl zdokonalit své hokejové dovednosti. „Hráče okolo sebe dělá lepšími. To je i můj případ. Barkov a Huberdeau, se kterými ve Floridě nastupoval, díky němu prudce vyletěli nahoru. Právě s Jágrem se stali skvělými hokejisty," zmiňuje dva nejnadějnější útočníky Panterů.

Jágr, druhý nejproduktivnější hráč v dějinách NHL, posbíral v uplynulé sezóně 46 kanadských bodů za 16 gólů a 30 asistencí, lépe na tom ve Floridě byli jen Trocheck, Barkov a Marchessault. Nejen na ledě byl ale podle Bjugstada přínos pětačtyřicetiletého veterána.

Jágrovi ani nemůže dostatečně poděkovat

„Každý tak nějak pozoroval, co dělá jinak než ostatní - jak trénuje, co jí. Jeho přítomnost v kabině spolu s jeho smyslem pro humor, a navíc vášni k hokeji mužstvu strašně pomáhají. Je to opravdu úžasné," rozplývá se Bjugstad, který si s Jágrem sedl i mimo led.

„Měli jsme se spolu dobře, trošku si mě dobíral. Ale bral jsem to dobře. Právě proto, že legrácky přicházely zrovna od něj," pokračuje účastník letošního mistrovství světa.

„Ani nedokážu vyjádřit všechny dobré věci o něm. Jsem si jistý, že ať skončí kdekoliv, přinese do šatny to samé, co k nám. Každý tým bude šťastný, když ho získá. Nemůžu mu ani dostatečně poděkovat za všechno, co pro mě udělal," uzavírá Bjugstad.

Reklama

Související témata: