Hlavní obsah

Senzační zpráva z NHL. Český talent podepsal smlouvu se Žraloky

Praha

Přijel na kemp, makal a odjel s podepsanou smlouvou. Tomu se říká trefa do černého. Devatenáctiletý hokejový gólman Josef Kořenář podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu se San Jose Sharks. Kluk, který nebyl draftován, zaujal a má šanci ukázat se v nejlepší hokejové lize světa.

Foto: Facebook: Sport Invest

Josef Kořenář překvapil, získal nováčkovský kontrakt na tři roky v NHL. Dohodl se se San Jose Sharks.

Článek

„Josef dostal šanci zúčastnit se nováčkovského kempu, kde zazářil a přesvědčil generálního manažera Douga Wilsona o tom, že právě on může být budoucností Žraloků mezi třemi tyčemi. Pepo, gratulujeme a držíme pěsti i dál," zveřejnila zprávu na facebooku agentura Sport Invest, která gólmana zastupuje.

Z Jihlavy se Kořenář vydal před sezónou do zámoří, kterou strávil v Lincoln Stars, v mužstvu, které hraje americkou juniorskou ligu USHL.

"Je to velké překvapení a obrovská pocta. Poté, co jsem nebyl draftován, jsem v něco takového ani nedoufal. Můj agent Robert Spálenka mi ale zajistil možnost účastnit se kempu San Jose a tam si vše fantasticky sedlo," uvedl v tiskové zprávě Kořenář, který nebyl na kempu nervózní. Nic nečekal a soustředil se jen na hokej. To se ukázalo jako velká výhoda.

Odchovanec Jihlavy a gólmanská jednička na mistrovství světa osmnáctek v Grand Forks nelituje, že opustil český klub a vydal se na zkušenou.

Zklamání po draftu vystřídala radost

„Měsíce v Americe mi daly strašně moc. Překonal jsem počáteční problémy s jazykem, aklimatizací i rozdílem v přípravě. Naučil jsem se starat sám o sebe a naštěstí se mi dařilo také po hokejové stránce. Juniorská USHL je super soutěž," citoval Kořenáře server hokej.cz.

Za Lincoln odchytal český brankář 32 zápasů, předchozí sezóny chytal za jihlavský klub. „Pepa je velmi cílevědomý hokejista, který má správně nastavené priority. Po draftu byl trošku zklamaný, ale k výzvě v podobě nováčkovského kempu San Jose se postavil výborně. Je stále pouze na začátku svého snu o startech v NHL, ale nováčkovský kontrakt je potvrzením správné cesty," je spokojený Spálenka.

Reklama

Související témata: