Hlavní obsah

Dvojka draftu má i přes operaci kýly vyhráno, podepsala kontrakt s Philadelphií

Philadelphia
Aktualizováno

Druhý hráč letošního draftu Nolan Patrick podepsal tříletý nováčkovský kontrakt v NHL s Philadelphií. Osmnáctiletý kanadský centr se 13. června podrobil operaci tříselné kýly, ale měl být za týden začít s přípravou na ledě a stihnout zářijový přípravný kemp Flyers.

Foto: ČTK

Dvojka draftu, kanadský centr Nolan Patrick (uprostřed), jde k Letcům do Philadelphie.

Článek

Patrick v uplynulé sezóně sehrál kvůli zdravotním potížím za Brandon v juniorské WHL jen 33 zápasů, v kterých nasbíral 46 bodů za 20 branek a 26 asistencí. Přestože byl v řadě prognóz pasován na možnou jedničku draftu, New Jersey si na této pozici vybralo švýcarského útočníka Nica Hischiera.

Za čtyři sezóny ve WHL Patrick zaznamenal ve 163 duelech 205 bodů za 92 branek a 113 přihrávek. Ve 49 utkáních play off si připsal 21 gólů a 24 asistencí. Patrickova otce Stevea si v roce 1980 vybralo v prvním kole draftu na 20. místě Buffalo.

Útočník Pageau bude v NHL dál hrát za Ottawu

Útočník Jean-Gabriel Pageau se jako chráněný volný hráč dohodl na podmínkách nové tříleté smlouvy s Ottawou, v níž strávil celou dosavadní kariéru v NHL. Čtyřiadvacetiletému hráči, který se tak vyhne arbitráži, vynese celkem 9,3 miliónu dolarů.

Ottawský rodák Pageau nechyběl ani v jediném z 82 utkání základní části a připsal si 33 bodů za 12 gólů a 21 asistencí. Navázal výbornými výkony v play off, kde v 19 duelech přidal 10 bodů a s osmi góly byl nejlepším střelcem Senátorů.

Celkem má Pageau v základní části NHL na kontě 251 utkání a 101 bodů (45+56). Ve vyřazovacích bojích o Stanley Cup stihl za 35 startů 16 bodů díky 12 trefám a čtyřem nahrávkám.

Reklama

Související témata: