Hlavní obsah

Hokejisté ze zámoří budou moct na olympiádu do Korey. Má to však háček

New York/Praha

Zákaz startovat na zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu pro hráči působící v NHL stále platí, na turnaji v Jižní Koreji se však příští rok přeci jen budou moci objevit někteří hokejisté nastupující v zámoří. Půjde však pouze o ty, kteří jsou pod smlouvou ve farmářské American Hockey League (AHL), nikoliv v NHL. Prostřednictvím svého mluvčího to ve středu oznámil šéf AHL David Andrews.

Foto: Sport.cz

Na olympijských hrách v Pchjongčchangu se přece jenom ukážou hráči ze zámoří. Svolení ke startu dostali hokejisté z AHL, kteří nemají kontrakt ve slavné NHL.

Článek

Nižší zámořská soutěž svým hráčům umožní v termínu od 5. do 26. února příštího roku zúčastnit se všech aktivit spojených s olympijským turnajem. Ten mužský hokejový proběhne v Pchjongčchangu od 10. do 25. února a předcházet mu bude série přípravných duelů.

AHL stejně jako NHL nezařadila do svého programu přerušení soutěže během olympiády, přesto na rozdíl od nejslavnější hokejové soutěže světa umožní hráčům start v Jižní Koreji na základě povolení od klubu.

Nejnovější rozhodnutí se však netýká hokejistů, kteří podepsali jednocestné či dvoucestné smlouvy s kluby NHL a dané organizace je poslaly na farmu právě do NHL. O těchto hráčích by se ještě mělo jednat, konečný verdikt zatím nepadl.

Reklama

Související témata: