Hlavní obsah

Český hokejový král si užívá dětského trénování v Číně

Peking/Praha

A je tu zahraniční cestovatelské repete. Už loňské léto poznal, jaké to je okusit hokej na druhém konci světa. Letos tomu není jinak. Nejlepší český hokejista uplynulé sezóny David Pastrňák opět vyrazil s Bostonem Bruins do Číny jako vyslanec hokeje. Po čtrnáctihodinovém letu začala Medvědům mise v Pekingu.

Foto: www.nhl.com/bruins

David Pastrňák a jeho spoluhráči se vydali do Pekingu učit čínské děti hokej.

Článek

Moderní hala a stovky dětí, které se těšily na výuku od těch nejlepších. Důvodem tohoto kempu je výchova a také příprava organizátorů na olympijské hry, které se v Číně budou konat v roce 2022. „Bylo to úžasné," řekl pro klubové stránky Pastrňák, když vzpomínal na první návštěvu Číny.

„Zažili jsme hodně legrace. Na ledě jsem se snažil děti naučit pár triků, také bruslit, takže to bylo hodně veselé. Je to o spojení zábavy a učení," dodal rodák z Havířova.

Pastrňák není jediným vyslancem klubu v Číně. Společně s ním děti na ledě prohání brankář Tukka Rask a obránce Torey Krug. Všechny čeká desetidenní cesta, při níž navštíví Peking i Šanghaj.

„Jsem nadšený, že jsem toho součástí. Jsme první, kteří využívají toto kluziště, ale je to docela v pohodě, myslím, že odvedli skvělou práci," byl nadšený Krug, který je v Číně poprvé.

„Pořádají olympijské hry v roce 2022, chtějí hokej dostat mezi co nejvíce lidí," dodal Rask, kterého nemine výlet na Velkou čínskou zeď.

„Loni jsem tu viděl pár míst, ale nebyl čas na Velkou čínskou zeď, jsem nadšený, že letos to dopadne. Bude to dobrý trénink pro nohy," usmál se Pastrňák, který stále nepodepsal s klubem kontrakt. Podepíše, kdy a za kolik?

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články