Hlavní obsah

Centr Johansen zůstane v Nashvillu, za osm let si vydělá 64 miliónů!

Nashville

Pěkným dárkem se k pondělním pětadvacátým narozeninám obdaroval útočník Predators Ryan Johansen. Podepsal totiž nový osmiletý kontrakt až do roku 2025 za 64 miliónů dolarů. Jedna z klíčových postav Nashvillu a čtvrtý muž draftu z roku 2010 si tak průměrně každou sezónu přijde na 8 miliónů. Stal se rovněž druhým nejlépe placeným hráčem v týmu po P. K. Subbanovi.

Foto: Andrew Nelles, ČTK/AP

Ryan Johansen během tiskové konference, kdy oznamuje nový podepsaný kontrakt.

Článek

„Je to pravděpodobně můj nejlepší den v životě," pronesl Kanaďan, který se do hlavního střediska americké country hudby dostal z Columbusu v lednu 2016 výměnou za obránce Setha Jonese.

Šikovný centr se Predátorům ve své první kompletní sezóně za Nashville odvděčil 61 body (14 gólů + 47 asistencí) a dělil se o post nejproduktivnějšího hráče týmu s Viktorem Arvidssonem. Solidní výkon korunoval v play off, když ve čtrnácti odehraných zápasech posbíral 13 bodů. Během finále západní konference s Anaheimem však musel na operaci a do bojů o Stanley Cup již nezasáhl.

Generální manažer Nashvillu David Poile si tak může mnout ruce, protože alespoň na dalších pět let udržel svou útočnou trojici Forsberg - Johansen - Arvidsson pohromadě. „Je to ten nejdelší kontrakt, který kdy tenhle klub podepsal. My ale cítíme, že v něm máme na mnoho let toho správného hráče na pozici našeho prvního centra," uzavřel Poile.

Reklama

Související témata: