Hlavní obsah

Útočník Niederreiter dostal v Minnesotě pětiletou smlouvu

St. Paul

Švýcarský útočník Nino Niederreiter se v zámořské NHL dohodl na podmínkách nové smlouvy v Minnesotě. S Wild uzavřel pětiletý kontrakt na celkem 26,25 miliónu dolarů (588 miliónů korun) a v průměru si vydělá pět a čtvrt miliónu dolarů ročně. Čtyřiadvacetiletý forvard tak nemusí k arbitráži, před níž měl předstoupit ve čtvrtek.

Foto: Jeff Roberson, ČTK/AP

Švýcar Nino Niederreiter (vpravo) z Minnesoty a Vladimír Sobotka ze St. Louis na snímku z dubna.

Článek

Pětka draftu 2010 začínala v NHL v New Yorku Islanders, v létě 2013 se Niederreiter přesunul do Minnesoty. Zatímco u Ostrovanů si za 64 utkání připsal jen dva góly a nahrávku, v týmu Wild se začal prosazovat mnohem výrazněji.

"Ninova přítomnost měla během těch posledních čtyř sezón, co je tady, na náš klub velký vliv. A my jsme šťastní, že tomu tak bude i v budoucnu. Vyrostl v jednoho z našich ofenzivních lídrů," prohlásil generální manažer klubu Chuck Fletcher.

Za poslední tři ročníky Niederreiter pokaždé překročil dvacetigólovou hranici. V uplynulé sezóně nastoupil do všech 82 zápasů základní části a zaznamenal 57 bodů za 25 branek a 32 asistencí. V pěti startech v play off jednou nahrál na gól.

Sheary bude hrát za Pittsburgh i další tři sezóny

Útočník Conor Sheary se jako chráněný volný hráč dohodl na podmínkách smlouvy s vedením Pittsburghu a nemusí tak k arbitráži. Nový tříletý kontrakt mu zajišťuje celkový příjem devět miliónů dolarů (přes 200 miliónů korun).

"Jsem moc spokojený s tím, jak to nakonec dopadlo a na čem jsme se domluvili. A těší mě, že jsme dali vše do pořádku ještě před arbitráží, i když se to možná protahovalo déle, než jsem čekal. Bude fajn si teď v klidu užít zbytek léta," pochvaloval si Sheary.

Pětadvacetiletý americký útočník se do NHL prosadil v sezóně 2015/16, na jejímž konci hned slavil s Penguins zisk Stanley Cupu, což si letos po roce zase zopakoval. Tentokrát už ale jako obávaný střelec, neboť v 61 zápasech základní části zaznamenal 53 bodů za 23 branek a 30 nahrávek. Při úspěšném tažení v play off přidal během 22 startů sedm bodů (2+5).

Celkem má Sheary, který nebyl nikdy draftován, v dlouhodobé fázi NHL na kontě 105 odehraných utkání a 63 bodů díky 30 přesným trefám a 33 asistencím. Za 45 bitev v play off stihl 17 bodů (6+11).

Reklama

Související témata: