Hlavní obsah

New York Rangers? Obrovská a příjemná změna, těší se Pavelec na nové angažmá

Brno

Rád přijal pozvání postavit se do branky týmu Martina Havláta při jeho brněnské rozlučce s hokejovou kariérou. Devětadvacetiletý gólman Ondřej Pavelec už zároveň vyhlíží novou sezónu v NHL, před níž přesídlil z Winnipegu do New York Rangers.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář New Yorku Rangers Ondřej Pavelec.

Článek

Chytáte rád v takových exhibičních utkáních?

Když někdo končí s hokejem, tak to zase tak úplně nejveselejší není. Tohle byl ale super zápas. S Martinem Havlátem jsem se nějakých osm nebo devět roků pokaždé přes léto připravoval na novou sezónu, takže jsem se vůbec nerozmýšlel, jestli do Brna přijedu. Ostatně on se mě ani neptal, jen mi rovnou oznámil, kdy a kde mám být. (úsměv).

Jste rád, že si užíváte léto s jistotou nové smlouvy v NHL?

Pochopitelně, člověk je hned klidnější. Věřil jsem, že se najde nějaký tým, který o mě bude stát, ale příjemně mě překvapilo, že jsem podepsal kontrakt mezi prvními. Rangers je pro mě takřka ideální varianta. Těším se na tamní skvělé fanoušky, hokej strašně žerou.

Jak moc velká změna to pro vás bude?

Obrovská a zároveň snad i příjemná. New York je oproti Winnipegu obrovské město, je tu tudíž možnost většího vyžití ve volném čase. I spoje do Prahy odtud létají mnohem častěji. To ovšem není zase až tak důležité, přicházím především za hokejem. Přestup beru jako nový impuls.

Co tedy od angažmá v Rangers očekáváte?

Popravdě? Sám netuším. Nedokážu odhadnout, zda odchytám za sezónu deset nebo dvacet utkání. Budu se snažit přijet na kemp co nejlépe připravený a uvidím, co se stane. Vydám se do Ameriky hned po prázdninách, abych si stihl najít bydlení. Nejlíp v centru New Yorku na Manhattanu.

Jaké to bude být parťákem hvězdného švédského gólmana Lundqvista?

Je to bezesporu výborný brankář, od něhož mohu leccos vysledovat. Je super, že ho budu moct vidět i na trénincích a v kabině. Určitě se od něj něco přiučím, třeba jak se připravovat na důležité zápasy.

Reklama

Související témata: