Hlavní obsah

Někdejší hvězda NHL vysoudila milióny dolarů!

Ottawa

Bývalý vynikající kanadský hokejista Dany Heatley vysoudil 6,5 miliónu dolarů (zhruba 143 miliónů korun) ve sporu s bývalým agentem a finančním poradcem Staceym McAlpinem a jeho rodiči. Podle listu Globe and Mail někdejší střelec Atlanty, Ottawy či San Jose zažaloval celý trojlístek za to, že od něho vylákal celkem 11 miliónů dolarů pod záminkou výnosného obchodu s realitami.

Foto: Profimedia.cz

Kanadský útočník Dany Heatley na snímku z roku 2013 v dresu Minnesoty.

Článek

Podle obžaloby McAlpine vybral z hráčova konta bez svolení čtyři milióny dolarů. Další peníze prý od Heatleyho vylákal před pěti lety spolu s rodiči Geraldem a Eugenií na nákup nemovitostí v Kanadě a USA, které však nikdy nepřinesly slibovaný zisk.

Šestatřicetiletý Heatley, olympijský vítěz z Vancouveru a dvojnásobný mistr světa, začal s McAlpinem spolupracovat v roce 2003. Tehdy se spolu spřátelili, když se ho agent ujal po útočníkově autonehodě, při které zemřel Heatleyho spoluhráč Dan Snyder.

Vítěz Světového poháru z roku 2004 se narodil ve Freiburgu, má i německý pas a svoji kariéru uzavřel v Norimberku. V NHL během 13 sezón odehrál Heatley za Atlantu, Ottawu, San Jose, Minnesotu a Anaheim dohromady 869 zápasů s bilancí 372 gólů a 419 asistencí.

Heatley není jediným hokejistou, jenž se rozhodl nesrovnalosti s dnes již bývalým agentem NHLPA řešit před soudním tribunálem. Za nepovolené investice do nemovitostí ve výši 3,2 miliónu dolarů obvinil loni McAlpinea rovněž bývalý zadák Ottawy a někdejší jednička draftu Chris Phillips.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články