Hlavní obsah

Draisaitl podepsal osmiletou smlouvu s Edmontonem

Německý hokejový útočník Leon Draisaitl se v NHL upsal Edmontonu Oilers na dalších osm sezón. Jednadvacetiletý rodák z Kolína nad Rýnem si do roku 2025 vydělá průměrně 8,5 miliónu dolarů ročně.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Edmontonu Leon Draisaitl.

Článek

Draisaitl má za sebou třetí a nejúspěšnější sezónu v NHL. Absolvoval kompletní porci 82 zápasů, v nichž si připsal 77 bodů za 29 gólů a 48 asistencí. V týmových statistikách ho předčil pouze Connor McDavid, nejproduktivnější a nejlepší hráč sezóny celé ligy.

Dalších 16 bodů ve 13 zápasech Draisaitl zaznamenal v play off, v němž Edmonton postoupil do druhého kola. "Nikdy jsem nepřemýšlel o tom, že bych šel někam jinam. Jsem nadšený, že tu budu dalších osm let," uvedl německý útočník, jemuž po sezóně vypršela smlouva.

Syn bývalého hokejisty a extraligového trenéra českého původu Petera Draisaitla hraje za Edmonton od roku 2015. O rok dříve si ho Oilers vybrali jako celkově třetího na draftu. Na kontě má zatím 191 zápasů v NHL a 137 bodů (50+87).

Německo Draisaitl reprezentoval na třech světových šampionátech a loni byl nejmladším členem Týmu Evropy, jenž na Světovém poháru postoupil do finále.

Reklama

Související témata: