Hlavní obsah

Poslední šance? Jágr možná míří ke kouči, pod kterým už hrál

Praha

Přichází zlom? Možná. Tým NHL Calgary Flames zřejmě vyvíjí iniciativu, o níž se lze domnívat, že má vést k zisku Jaromíra Jágra pro příští sezónu. Sociální sítě přinášejí stále více náznaků, že pětačtyřicetiletý hráč bude dál hrát v nejlepší hokejové lize světa.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jaromír Jágr při nedávné exhibici v Brně hájil barvy týmu Martina Havláta.

Článek

Klubů, které více či méně důrazně naznačily, že spojení s Jágrem je pro ně fantasmagorií či jen není v souladu s jejich plány, v posledních dnech přibylo. A to tolik, že o každé další zmínce se píše už skoro jako o poslední zámořské možnosti pro českou legendu.

Aktuální "poslední šancí" pro pokračování v NHL má být Calgary, o němž se už hovořilo v těchto spojitostech před pár týdny. Teď je to ještě intenzivnější.

Web hockeybuzz.com v jednom z blogů naznačuje, že by mohlo ožít spojení Jágra s koučem Calgary Glenem Gulutzanem. Spolu působili v Dallasu. Web odkazuje na žhavé informace známého kanadského novináře Elliotta Friedmana. Citují ho i další zdroje, mj. nbcsports.com.

"Některé kluby mluvily a uvažovaly o tom," vyjádřil se Friedman ke kauze Jágrova angažování a odkazoval na Calgary a Gulutzana.

Jágra mělo naposledy odmítnout Los Angeles, pak se objevily zmínky o jeho možném návratu do New Jersey, ale vše je teď zdá se přebito konáním Plamenů.

Další informace ze sítí? Na Jágra má v kanadském klubu čekat smlouva na 3,7 miliónu dolarů za rok. Sumu, která by pro „osmašedesátku" byla dostatečně důstojná. Ovšem zůstává bez bližšího upřesnění.

Po návratu z Ruska měl mít Jágr v NHL nejméně 3,3 miliónu dolarů na sezónu.

„Můžete tvrdit, že Plameny by se měly držet toho, co mají, ale myslím, že by byly lepším týmem s Jágrem než bez něj," hledá autor textu na hockeybuzz.com Todd Cordell důvody pro angažování českého matadora s tím, že jeho 46 bodů z minulé sezóny jej staví do pozice stále ještě efektivního hráče. „Bez ohledu na svůj věk nebo nedostatek rychlosti nohou nachází způsob, jak zůstat produktivní."

O Jágrově budoucnosti se vedou debaty od konce minulé sezóny. Zdálo se, že by mohl setrvat v týmu Floridy. Z pokračování angažmá ovšem sešlo. Zmiňována je od té doby často i možnost působení v KHL, přičemž by mohla ožít i myšlenka na jeho další reprezentační start při ZOH 2018. Ve hře je i návrat na Kladno, kde je vlastníkem prvoligového klubu.

Reklama

Související témata: