Hlavní obsah

Kaberle už chystá oslavy se Stanley cupem

KLADNO

Hokejista František Kaberle si užije Stanley cup doma ve čtvrtek 3. srpna. Oslavy naplánoval dvaatřicetiletý obránce Caroliny do areálu atletického stadiónu na Sletišti, kde od 15 hodin chystá i autogramiádu spolu s dalším letošním českým vítězem trofeje Josefem Vašíčkem, který se pak 4. srpna vydá s pohárem do rodného Havlíčkova Brodu.

Článek

"Pohár by měl k nám dorazit z Ruska někdy před polednem a já ho budu mít až do noci, příští den převezme štafetu Pepa Vašíček, který už ale dorazí za mnou i na Kladno. Nebudu mít Stanley cup ani celých 24 hodin, jak stanoví regule, ale celý program je rozplánován minutu po minutě, takže doufám, že trofej přiletí včas," líčí Kaberle na internetových stránkách kladenského hokejového celku.

Fanouškům by rád ukazoval Stanley cup až do 18. hodiny, pak už má ale v plánu i charitativní návštěvy a večer chystá oslavu v rodinném kruhu. "Bratr Tomáš se ale z pověry poháru nechce za žádnou cenu dotknout, aby ještě měl šanci ho někdy vyhrát," líčí F. Kaberle, jehož zamrzela Vašíčkova výměna do Nashvillu. "Škoda, moc jsme si rozuměli. Navíc teď jsem v klubu zůstal jediný Čech. Tak aspoň doufám, že mi vedení při trejdu sežene nějakého krajana."

Stanley cup zavítá do České republiky už posedmé v historii. Předtím jej přivezli ukázat například Dominik Hašek do Pardubic, Jiří Šlégr do Litvínova, Patrik Eliáš do Třebíče, Jiří Fischer do Berouna nebo Pavel Kubina do Ostravy. Jako první jej domů do Budějovic dostal gólman Roman Turek v roce 1999.

Reklama