Hlavní obsah

Boston vyložil karty! Podepíše Pastrňák kontrakt za desítky miliónů dolarů?

Praha

Vyčkával, spekulovalo se, nyní se objevila i čísla. David Pastrňák, budoucnost hokejového Bostonu v NHL, má údajně na stole kontrakt, na který celé léto čeká. Podle serveru nbcsports.com mu klub nabízí dlouhodobou smlouvu na šest až sedm let. Každý rok za šest miliónů dolarů, což je v přepočtu 130 miliónů korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Pastrňák s trofejí pro nejlepšího českého hokejistu sezóny 2017.

Článek

Hodiny tikají, sezóna se blíží a český nejlepší hokejista minulé sezóny stále nepodepsal smlouvu, která by mu dala klid, a především několikanásobné navýšení platu. Po minulé sezóně mu skončil nováčkovský kontrakt, kde si mohl vydělat maximálně 925 tisíc dolarů za rok.

V případě šesti let mu klub vyplatí 36 miliónů dolarů. Pokud bude dohoda ještě o rok delší, dostane se rodák z Havířova na 42 miliónů.

Čtvrtý nejlépe placený útočník?

V obou případech by se jedenadvacetiletý Pastrňák stal čtvrtým nejlépe placeným útočníkem v klubu. Před ním by byli David Krejčí (7,25 miliónu dolarů na rok), Patrice Bergeron (6,875) a Brad Marchand (6,125). Na stejnou částku jako české křídlo si pak přijde David Backes.

Bruins mají do platového stropu nyní polštář 10,1 miliónu dolarů, ale v něm není ještě započítán český reprezentant.

Pastrňák má za sebou vynikající sezónu v NHL, ve které vstřelil 34 gólů, nasbíral celkem 70 bodů a skončil druhý v bodování klubu.

Reklama

Související témata: