Hlavní obsah

Jednání drhnou! Co vlastně Pastrňák chce? ptá se Boston. Agent přišel s požadavkem

Boston/Praha

Zpočátku se zdálo, že se ladí jen detaily, a k podpisu nového lukrativního kontraktu českého hokejisty Davida Pastrňáka s Bostonem dříve nebo později dojde, nyní se ale ukazuje, že ne všechno běží podle plánu. Vedení Bruins počátkem týdne zveřejnilo svůj návrh, který zní na šest nebo sedm let s průměrným platem šesti miliónů dolarů za sezónu. Jednadvacetiletému útočníkovi a jeho agentovi J.P. Barrymu se však nabídka příliš nepozdává.

Foto: Profimedia.cz

David Pastrňák.

Článek

„Abych řekl pravdu, pořád jsme nedostali odpověď, co by vlastně chtěli. Vím, že když jsme se bavili ze začátku, měli nějaká kritéria, která podle mě byla férová pro obě strany. Takže jsme učinili nabídku, ale moc dialogů poté neproběhlo. Proto si myslím, že teď je pro nás trochu zbytečné vyjednávat sami se sebou," nechal se slyšet prezident Bostonu Cam Neely.

Boston přišel s takřka stejnou nabídkou smlouvy, kterou loni v létě podepsal švédský útočník Filip Forsberg s Nashvillem (dohromady 36 miliónů dolarů za šest let). Barry ale poukazuje, že ve světle posledních kontraktů pro hvězdy NHL by si Pastrňák zasloužil lepší smlouvu.

Inspirací nejspíš je Němec Leon Draisaitl, jenž před dvěma týdny kývnul Edmontonu na osmiletý kontrakt s průměrným výdělkem 8,5 miliónu za sezónu. „Boston ví, že jeho nabídka neodpovídá tomu, kde my cítíme, že je Davidovo místo na hokejovém trhu. Máme v plánu diskutovat o osmiletém kontraktu, tak uvidíme, jestli dosáhneme společného východiska," napsal Barry v e-mailu pro Boston Herald.

Boston: Chceme ho, musí to ale dávat smysl

Pastrňákovi po uplynulé sezóně vypršel nováčkovský kontrakt, díky němuž si přišel na maximální možnou sumu 925 tisíc dolarů ročně. V minulém ročníku byl s 34 góly a 36 asistencemi druhým nejproduktivnějším hráčem Bruins, a tak bylo jasné, že si finančně výrazně polepší.

Pakliže by kývl na nabídku Bostonu, stal by se po Krejčím, Bergeronovi a Marchandovi čtvrtým nejlépe placeným hráčem v současném kádru Medvědů.

„Jsem si ale jistý, že se můžeme dohodnout. David se vyslovil, že to tady miluje a chce v Bostonu pokračovat. I my ho chceme, musí nám to ale dávat smysl. Až budeme znát, o čem přesně (s agentem) přemýšlejí a co požadují, můžeme se začít bavit," tvrdí Neely a odmítá, že by se trh po Draisaitlově megakontraktu radikálně změnil.

Nechte emoce stranou, radí Bergeron

„Vím, že každý mluví o Draisaitlově smlouvě a čekalo se za kolik podepíše. Ale jde jen o jednoho hráče. Nevím, jestli se kvůli jeho smlouvě trh s volnými hráči změnil natolik, jak si lidi myslí," předkládá svůj názor prezident Bostonu.

„Pořád jsem optimistický a pozitivní. David je mladý hráč, který tady chce zůstat a vyhrávat," přeje si útočník Bruins Patrice Bergeron, aby v Pastrňákově případu došlo k rychlému konsenzu.

„Je to byznys. V takovém případě musíte nechat emoce stranou. Všichni jsme vyjednávání o novém kontraktu zažili a víme, jak to probíhá, že ne vždy to jde lehce. Snad se to pohne a brzy vyřeší, abychom měli Davida mezi námi a mohli začít budovat něco dobrého," uzavírá asistent kapitána.

Zasloužil by si Pastrňák osmiletý kontrakt s průměrným výdělkem 8,5 miliónu za sezónu, jako má Draisaitl?
Ano
35,8 %
Ne
64,2 %
Celkem hlasovalo 7797 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články