Hlavní obsah

Smutný konec ostříleného borce NHL. Kanaďan prohrává boj s alkoholem a nikdo o něm nic neví

Nashville/Praha

V hokejové NHL má za šestnáct sezón odehráno přes tisícovku zápasů, během nichž nastřádal téměř 800 bodů, nyní to ale vypadá, že kariéra sedmatřicetiletého kanadského hokejového útočníka Mikea Ribeira je u konce. Montrealský rodák prohrává boj s alkoholem, kvůli problémům s pitím od konce minulé sezóny ani jednou nenazul brusle, a dokonce opustil manželku a své tři děti.

Foto: Profimedia.cz

Mike Ribeiro v dresu Nashvillu.

Článek

„Nikdo přesně neví, co v těchto dnech dělá. Problém je, že Mike si svůj problém nepřipouští. V jeho hlavě je všechno krásné. Je nám to líto, ale nemůžeme s tím vůbec nic dělat. Vždy, když mi zazvoní telefon, věřím, že mi volá právě on," líčil v rozhovoru pro La Presse hráčův agent Bob Perno.

Ten ve snaze pomoct svému klientovi zveřejnil jeho alkoholické potíže už v květnu letošního roku, jenže úspěšný nebyl. Ribeiro, jenž v NHL nastupoval za Montreal, Dallas, Washington, Phoenix a poslední tři sezóny za Nashville, se sice v minulosti zúčastnil programu NHL a hráčské asociace NHLPA pomáhajícímu zbavit se závislosti, jenže léčení předčasně ukončil a k alkoholu se vrátil. V uplynulé sezóně ho proto Predátoři umístili na listinu nechráněných hráčů a sezónu nakonec dohrál v AHL na farmě v Milwaukee.

Bojí se, že to bude ještě horší

„Pokud mám být upřímný, tak na svoje absolutní dno, podle mě, ještě nespadl," říká Perno skepticky o Ribeirovi, který byl v roce 2013 obviněný ze sexuálního obtěžování bývalé osmnáctileté chůvy, která se tehdy starala o jeho děti.

„Snažili jsme se ho teď najít v Nashvillu, protože víme, že někde tam je. Viděli ho členové jeho rodiny. Jeho manželka ho zahlédla, ale kontakt s Mikem momentálně nemáme. Telefon nezvedá a nikdo o něm nic bližšího neví. Bojíme se, že to bude ještě horší," přiznává Perno.

Že by se Ribeiro ještě vrátil k hokeji, je silně nepravděpodobné. „V tuhle chvíli nemám jediného zájemce o jeho služby. A to mluvím o NHL i evropských klubech. Způsob konce jeho kariéry je pro mě silným zklamáním," uzavírá smutný agent.

Reklama

Související témata: