Hlavní obsah

To je fuška. Chtějí se dohodnout, ale Boston s Pastrňákem vedou zatím nekonečný příběh

Praha

Denně jednají, hledají bod, na který kývnou obě strany. Jde o hodně, ve hře jsou milióny dolarů. Boston jako plátce, český hokejista David Pastrňák jako příjemce. Ve čtvrtek začíná přípravný kemp Medvědů z NHL, ale česká naděje stále nemá podepsaný kontrakt na další sezóny. Je bez práce. Mluví spolu denně, s takovou informací přišel server nhl.com. Jde o slova generálního manažera Dona Sweneyho.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Pastrňák, vítěz Zlaté hokejky, zatím nemá kontrakt pro nejbližší sezónu.

Článek

Situace, která je totožná už několik měsíců. Výsledek? Konstantní, leč žádný. „Pokračujeme v jednáních každý den. Doufáme, že najdeme bod, kde se sejdeme," řekl Sweeney v pondělí v Buffalu.

Pastrňákovi skončila na konci minulé sezóny tříletá nováčkovská smlouva. V posledním ročníku NHL nastřílel 34 gólů a připsal si 70 bodů. Vybudoval si skvělou pozici pro vyjednávání. Nyní chce být náležitě ohodnocen.

Jednáme, jednáme, jednáme

Hráčův zástupce navrhl podle Boston Herald klubu osmiletý kontrakt. „Jednání budou pokračovat, pokusíme se najít společný základ," zopakoval Sweeney. Žádný posun směrem k fanouškům, ven se dostane až hotové dílo. Pokud tedy bude mezi Pastrňákem a Bostonem.

Na konci srpna server nbcsports.com přišel s informací, že klub nabízí dlouhodobou smlouvu na šest až sedm let. Každý rok za šest miliónů dolarů, což je v přepočtu 130 miliónů korun. jednání ale zatím v úspěšný konec nevyústila.

„Boston ví, že jeho nabídka neodpovídá tomu, kde my cítíme, že je Davidovo místo na hokejovém trhu. Máme v plánu diskutovat o osmiletém kontraktu, tak uvidíme, jestli dosáhneme společného východiska," napsal Pastrňákův zástupce J.P. Barry v e-mailu pro Boston Herald pár hodin poté.

Situace po deseti dnech? Ano, jednají...

Reklama

Související témata: