Hlavní obsah

Jágr: Nemám žádné svaly, jen jsem trochu otekl

Spokojeností září během letní dovolené v Česku Jaromír Jágr. Útočník New Yorku Rangers prožívá nový vztah, operované rameno se rychle zahojilo. Jediné, co jej trápí před začátkem přípravy na novou sezónu, je nadváha. "Půjdu hned na led. Ve výstroji se víc zapotím a ztratím víc kil," plánuje Jágr v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaromír Jágr s knihou Poznej sám sebe: Tajemství těla, duše a mysli autorů Mariana Jelínka a Jiřího Kuchaře.

Článek

Před několika dny jste se vrátil z New Yorku, jak to tedy vypadá s vaším operovaným ramenem? Doktoři si nejdřív mysleli, že nestihnu v NHL ani začátek sezóny. Když mi otevřeli rameno, byli překvapeni, v jak špatném je stavu. Jenže teď na kontrole zase koukali, jak rychle se rameno zahojilo. Už je to dva a půl měsíce od zranění. A teď už záleží víceméně na mně, jak se na sezónu připravím.

To tedy znamená, že byste měl v září normálně nastoupit do kempu? Hmm... Skoro nic jsem ale nedělal, nemám žádné svaly. Jen jsem trochu otekl (smích). Bude to zase strašně těžké donutit se začít. Když je konec sezóny, mám chuť pokračovat dál. Jednou bych chtěl vidět, jaké by to bylo v sezóně, pokud bych trénoval celé léto. Dva roky po sobě jsem byl rozhodnutý makat i o prázdninách, jenže dvakrát se mi něco stalo. Nejdřív ten nešťastný malíček, pak rameno. Když si dá člověk tříměsíční pauzu, má deset kilo navíc, tak to není med.

Takže máte velkou nadváhu? Držel jsem se dlouho, ale poslední tři týdny jsem jedl, co se do mě vlezlo.

Budete se ještě připravovat na suchu, nebo skočíte rovnou na led? Asi to vypadá, že půjdu hned na led. Ve výstroji se víc zapotím a ztratím víc kil. Alespoň doufám. To je ten hlavní důvod. Prostě odtučňovací kúra, dieta.

V minulé sezóně jste dominoval statistikám. Jste hodně nervózní z toho, jak budete vypadat na startu dalšího ročníku? Začínáme až v říjnu. Věřím, že to bude dobré. Pro mě je důležité, abych mohl pořádně střílet. Rychlostí tu střelbu nenahradím. Ta mi odešla před deseti lety...

Máte ještě v plánu cestu do Ruska? Chtěl jsem, ale kvůli ramenu jsem musel hodně plánů změnit. Čas na to už prostě není.

Co říkáte změnám, které po sezóně proběhly v Rangers? Jediné, co mě mrzí, je, že zatím nepodepsali Martina Ručinského. Není to jednoduché být manažerem. V New Yorku nikdy s financemi nebyl problém, jenže platový strop je velkým omezením. Musí se víc kalkulovat.

Překvapilo vás, že do týmu vzali Brendana Shanahana? Bylo dost volných hráčů, takže ani moc ne. Potřebovali jsme nahradit Steva Rucchina. Jdeme s cílem něco uhrát v play-off, tak se nám Shanahan bude hodit do přesilovek i před bránu. Rangers udělali dobře.

Myslíte, že Shanahan bude tím vůdčím typem, třeba i kapitánem? Já ho osobně moc neznám. Uvidíme, jak se tohle vyvine.

S Rangers byste měli před startem NHL absolvovat přípravný duel v Portoriku. Těšíte se? Jeden v Portoriku, další v Mexiku. To bude začátek sezóny! Všichni budeme opálení, ale bez bodu. (smích)

Nedávno podepsal Patrik Eliáš sedmiletý kontrakt s New Jersey, Aleš Hemský jen o rok kratší s Edmontonem. Co si myslíte o těchto dlouhodobých smlouvách? To dřív nebylo ve zvyku, ale nová NHL přináší nový trend. Kluby jsou o klucích přesvědčeny, že na nich můžou stavět dlouhou dobu. Těžko pak můžou hráče s takovým kontraktem vyměnit. Je to velký risk, ale zase to svědčí o tom, že jsou to kvalitní hráči. O Patrikovi se ví dávno, ale Hemák, to je obrovský talent českého hokeje. Málokdo v jeho letech takhle hrál. Má ohromnou pohodu, klid. Má povahu na to, aby byl hvězda. Flegmatik, který si z ničeho nic nedělá.

Jak vlastně snášíte ta velká vedra? Budu připravený na Portoriko. Ale já teď vlastně nic nedělám, tak to snáším dobře.

Takže budete mít 3. srpna čas, až bude František Kaberle ukazovat v Kladně Stanley cup? Nevím, nevím. Frantův táta říkal, že kdo z hráčů na pohár sáhne, už ho na ledě nezíská.

Ale vy už dva prsteny za Stanley cup doma máte. První dva roky v NHL jsem pohár vyhrál, tak bych to chtěl zopakovat poslední dva roky. To by se mi líbilo.

Na sedmou Zlatou hokejku už máte doma připravené místo? Uvidíme, jak anketa dopadne. Nechám se překvapit. Ale když rozhodují čeští novináři, tak to mám asi větší šanci vyhrát. S Hart Trophy to bylo trochu jiné.

V posledních dnech se v bulváru dost pitval váš nový vztah s dvacetiletou Innou Puhajkovou. Věděl jsem, že se o tom bude psát. Ale nebylo to tak rychlé, jak jsem si myslel. Měl jsem hlavně obavy, aby se jí to nějak nedotklo, neublížilo jí to. Jsem s holkou, která s médii nemá zkušenosti, ale zvládá to dobře.

Takže jste trávili léto lásky? Byli jsme hodně času ve východních Čechách. Předtím jsem měl dva měsíce pohodu. Bulvár mě nechal v klidu, až se mě lidé ptali, jestli žiju...

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články