Hlavní obsah

Florida - Tampa Bay 4:2Rangers v brance s Pavelcem prohráli s Philadelphií až v prodloužení

Columbus
Aktualizováno

Hokejisté Philadelphie vyhráli v přípravném utkání na nový ročník NHL nad New York Ragers 4:3 po prodloužení. Jednou asistencí se na tom podílel český útočník Jakub Voráček. Jen na lavičce zůstal jeho krajan - gólman Michal Neuvirth. To v brance Jezdců stál Ondřej Pavelec.

Foto: Derik Hamilton, Reuters

Gólman Ondřej Pavelec v brance Rangers inkasuje v přípravném duelu s Philadelphií.

Článek
Fotogalerie

Pokud se čeští fanoušci těšili na souboj českých gólmanů v duelu Philadelphie s Rangers, nedočkali se. Mezi tyčemi se objevil jen Ondřej Pavelec v brance Rangers. Ten čelil celkem osmatřiceti střeleckým pokusům a za necelých 64 minut inkasoval čtyři góly, což znamenalo úspěšnost 89,5 procenta.

Jednou asistencí se na výhře Flyers podílel osmadvacetiletý Jakub Voráček, který je s 10 milióny dolarů nejlépe placeným hráčem Letců. Ve třetím vystoupení v přípravě bodoval poprvé. V 19. minutě založil akci, po které Claude Giroux uvolnil obránce Samuela Morina, jenž snížil na 1:2. Philadelphia zápas otočila. Po vyrovnání Michaela Grabnera z 58. minuty rozhodl v čase 63:22 Travis Konecny.

Pro Pavelce, který po skončení angažmá ve Winnipegu podepsal s Rangers jako volný hráč roční smlouvu, byl úterní duel poslední šancí, jak se v přípravě ukázat. Pro Rangers to byl závěrečný zápas před startem nového ročníku.

"Bylo tam hodně šancí na obou stranách. To brankář v posledním přípravném utkání potřebuje. Jsem za to opravdu rád. Samozřejmě jsme chtěli vyhrát. Já sám to hodnotím tak, že Hank (Henrik Lundqvist) včera odchytal podobný zápas. Výsledek bych si ale představoval jiný," zhodnotil Pavelec utkání na klubovém webu. "Cítím se opravdu dobře, lépe a lépe každou třetinu, kterou odchytám," doplnil.

V barvách Rangers opět nastoupil osmnáctiletý útočník Filip Chytil, který poprvé vyšel bodově naprázdno. Zlínský odchovanec, jehož si klub z Manhattanu vybral letos v prvním kole draftu na 21. pozici, si předtím ve třech zápasech připsal tři body za gól a dvě asistence.

Stejně tak ve čtvrtém duelu za nováčka NHL Vegas poprvé vyšel naprázdno útočník Tomáš Hyka a Golden Knights prohráli v premiérovém vystoupení na domácím ledě s Los Angeles 2:3 v prodloužení. Čtyřiadvacetiletý Hyka, který jako volný hráč v červnu uzavřel s Vegas roční smlouvu, předtím nasbíral pět bodů za čtyři trefy a jednu přihrávku.

Výsledky přípravných zápasů na NHL
Columbus - St. Louis 5:2 (3:0, 1:2, 1:0)
Branky: 2. Motte, 11. Hännikäinen, 15. Nutivaara, 29. Dubois, 55. Kukan - 28. Blais, 35. Thompson.
Philadelphia - NY Rangers 4:3 v prodl. (1:2, 1:0, 1:1 - 1:0)
Branky: 19. S. Morin (Voráček), 23. Laughton, 46. Lindblom, 64. Konecny - 10. Carey, 12. Desharnais, 58. Grabner.
Florida - Tampa Bay 4:2 (0:0, 2:0, 2:2)
Branky: 21. a 26. Huberdeau, 53. Brickley, 20. Trocheck - 48. Callahan, 59. Kučerov.
Dallas - Minnesota 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Branky: 30. a 58. Seguin, 1. Pitlick, 32. Dickinson - 41. Zucker.
Vegas - Los Angeles 2:3 v prodl. (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky: 4. Eakin, 44. Carrier - 12. Dowd, 29. MacDermid, 61. Laich.

Reklama

Související témata: