Hlavní obsah

Šup na farmu! Útočníci Simon a Mandát i gólman Rittich míří do AHL

Pittsburgh
Aktualizováno

Český hokejový útočník Dominik Simon se z kempu Pittsburghu přesunul na farmu do celku Wilkes-Barre/Scranton Penguins do nižší AHL. Třiadvacetiletý odchovanec Sparty, který v roce 2015 po startu na domácím mistrovství světa v Praze odešel do zámoří z Plzně, sehrál v přípravě tři zápasy a nebodoval. Podobně jako Simon dopadl i brankář David Rittich, kterého na farmu do AHL poslal tým Calgary. Sbaleno má i útočník Jan Mandát, jehož do AHL uvolnilo New Jersey.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Dominik Simon v Pittsburghu balí, bude hrát na farmě v AHL

Článek

Z minulých dvou sezón má Simon na kontě v NHL pět zápasů a dva body za dvě asistence. Vítěz Stanleyova poháru z posledních dvou let jej draftoval v roce 2015 v pátém kole na 137. pozici a následně s ním uzavřel tříletý nováčkovský kontrakt. V play off za Pittsburgh Simon nehrál a nenastoupil ani v dostatečném počtu utkání v základní části, aby mohl při triumfech patřit mezi vítěze trofeje.

V AHL sehrál za dva roky za Wilkes-Barre/Scranton 138 zápasů a připsal si 94 bodů za 40 branek a 54 asistencí. Ve 12 utkáních play off měl gól a čtyři asistence.

Z Calgary se stěhuje brankář Rittich

Český hokejový brankář David Rittich zamířil z Calgary na farmu do Stocktonu do nižší soutěže AHL. Pětadvacetiletý odchovanec Jihlavy, který loni v červnu přišel do Calgary jako nedraftovaný volný hráč a má na kontě jeden start v NHL, dostal v přípravě příležitost v jednom utkání. V červenci uzavřel jako chráněný volný hráč s Calgary nový roční dvoucestný kontrakt.

Rittich chytal před devíti dny při porážce 2:5 v Edmontonu. Od poloviny zápasu nahradil Eddieho Läcka za stavu 0:3 a inkasoval z devíti střel dvě branky. V NHL debutoval letos 8. dubna, když v třetí třetině posledního zápasu základní části NHL dochytal duel Flames na ledě San Jose při porážce 1:3. Nahradil jedničku Briana Elliotta, za 20 minut si připsal devět úspěšných zákroků a inkasoval jeden gól.

Na farmě ve Stocktonu odchytal v minulé sezóně 31 zápasů s průměrem 2,27 obdržené branky na zápas, s úspěšností zákroků 92,4 procenta a pětkrát udržel čisté konto. V play off měl ve čtyřech duelech průměr 2,88 gólu na utkání a úspěšnost 91,7 procenta.

Mandát balí v New Jersey

Český hokejový útočník Jan Mandát opustil New Jersey a zamířil do Binghamtonu do nižší soutěže AHL. Jednadvacetiletý odchovanec Jihlavy byl v přípravném kempu Devils na zkoušce, kontrakt má podepsaný právě s Binghamtonem.

Mandát působí v zámoří od roku 2013, kdy odešel z Jihlavy do juniorské ligy QMJHL a hrál za Victoriaville Tigres a Val-d'Or Foreurs. V minulém ročníku nastupoval na farmě New Jersey v Albany a připsal si v AHL v 52 duelech základní části 14 bodů za šest tref a osm asistencí. Ve dvou utkáních play off nebodoval.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články