Hlavní obsah

Komisař Rex? Zapomeňte. Za mořem pojmenovali policejního psa po českém tvrďákovi

Populární televizní seriál Komisař Rex má konkurenci. A pořádnou. V zámoří totiž mají v policejním sboru služebního psa jménem Radko. Inspirací při hledání jména byl český hokejový tvrďák Philadelphie Flyeres Radko Gudas. Německý ovčák pomáhá v policejním sboru města Berlin ve státu New Jersey. Vše došlo dokonce tak daleko, že strážník přivedl psa na tréninkový kemp Flyers, kde jej obránci Philadelphie představil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český hokejový reprezentant Radko Gudas (vpředu)

Článek

Osmnáctiměsíční německý ovčák Radko pochází stejně jako Gudas z Česka a berlinskou policejní jednotku posílil letos v dubnu. Jeho pán Steven Palma ho pojmenoval Radko nejen kvůli původu, ale také kvůli tomu, že se mu líbí hráčův fyzický styl hokeje.

Palma, jenž je permanentkářem Flyers, se spolu s kolegy a psem Radkem setkal s Gudasem ve středu v kabině v tréninkovém centru ve Voorhees. Chlupatého jmenovce svého tatínka si přišla pohladit i Gudasova malá dcerka Leontýnka. Čtyřnohý návštěvník si mimo jiné i za své slušné chování v kabině vysloužil velkou kost, kterou hned začal ohlodávat.

Pokud bude pes Radko skutečně takový tvrďák, jako jeho hokejový vzor na ledě, měli by se mít pachatelé trestné činnosti pořádně na pozoru.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.