Hlavní obsah

Nová výzva pro legendu? Jágr by mohl zamířit do St. Louis

St. Louis
Aktualizováno

Nová šance pro českou legendu? O Jaromíra Jágra se zajímá klub St. Louis Blues, kterému by český hokejový veterán mohl pomoci při zranění několika útočníků.

Foto: Sport.cz

Jaromír Jágr se možná z Floridy vydá na další štaci v NHL.

Článek

"Je to skvělý hráč. Rozhodně patří k těm, o kterých jsme se v klubu bavili. Mluvili jsme o řadě hráčů," řekl generální manažer Doug Armstrong na čtvrteční tiskové konferenci.

St. Louis, které má v kádru české útočníky Vladimíra Sobotku a Dmitrije Jaškina, přišlo o Robbyho Fabbriho. Kanadský centr si v přípravném kempu přetrhl vazy v koleně a po operaci zmešká celou sezónu. V úvodnu nového ročníku NHL budou Blues postrádat také další útočníky Patrika Berglunda a možná i Alexandera Steena.

"Jediné, co vám mohu říci, je, že v minulém roce hrál proti nám skutečně dobře," řekl trenér Blues Mike Yeo. "Pořád je to hráč, který o sobě dával vědět, sbíral body a stálo za to ho sledovat," dodal s tím, že se o všem bude bavit s generálním manažerem. A když vše vyhodnotí jako správný tah, bude se jednat dál. "Ale za sebe říkám už nyní, že Jaromír je skvělý hokejista," poznamenal.

V týmu Blues zná Jágra ze společného působení ve Philadelphii centr Brayden Schenn. Zahráli si spolu v sezóně 2011-12 poté, co se Jágr vrátil do NHL po třech sezonách v ruském Omsku, kde působil v KHL.

"Každý ví, co Jágr umí," prohlásil Schenn. "Ať už k nám přijde nebo ho nepodepíšeme, tak je dobré říct, že on by byl důležitým hráčem pro jakýkoliv tým. Je to skvělý vůdce, který vždy dělá maximum pro to, aby byl připravený hrát. Podívejte se na jeho úspěchy v NHL, ty to jen dokazují. Ale uvidíme, jak to dopadne," prohlašoval Schenn.

Ten odmítl narážky na to, že ve svém věku už Jágr nemusí stačit rychlostně a bude zpomalovat hru. "Podívejte se na jeho držení puku. Je hodně silný, těžko mu ho seberete. Je mu sice pětačtyřicet, ale nasbíral 46 kanadských bodů. On ví, co dělá a dělá to dobře," dodal.

Pětačtyřicetiletý Jágr je po vypršení roční smlouvy s Floridou bez angažmá. V minulém týdnu začal trénovat s prvoligovým celkem Kladna, který mu patří, a podle posledních zpráv by za Rytíře mohl v sobotu nastoupit proti Přerovu.

Olympijský vítěz z Nagana a dvojnásobný mistr světa je druhým nejproduktivnějším hráčem NHL po legendárním Waynu Gretzkém. Za Pittsburgh, Washington, New York Rangers, Philadelphii, Dallas, Boston, New Jersey a Floridu sehrál 1711 zápasů a připsal si 1914 bodů za 765 branek a 1149 asistencí. Ve 208 duelech play off nasbíral dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru s Pittsburghem 201 bodů za 78 tref a 123 přihrávek.

Nový ročník NHL začne ve středu a St. Louis do něj vstoupí utkáním na ledě obhájce titulu a Jágrova prvního týmu v zámořské soutěži Pittsburghu.

Reklama