Hlavní obsah

Špatné zprávy pro Jágra? Námluvy se St. Louis komplikuje jeho někdejší spoluhráč

Jaromír Jágr a St. Louis? Hokejový svět v posledních hodinách řeší možné spojení nejproduktivnějšího evropského hokejisty NHL s týmem, který se před startem nové sezóny potýká s rozsáhlou marodkou na útočných pozicích. I vedení Bluesmanů se nechalo slyšet, že o pětačtyřicetileté legendě uvažuje, což ovšem ještě nutně neznamená, že k dohodě dojde. Podle posledních spekulací se navíc zdá, že Jágr má konkurenci v osobě svého bývalého spoluhráče z Floridy...

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Budoucnost Jaromíra Jágra zůstává i nadále nejasná.

Článek

Ten příval negativních zpráv musí být pro Blues až zdrcující. Vždyť necelý týden před začátkem nového ročníku soutěže se jim ofenziva bortí jak domeček z karet. Robby Fabbri si v přípravném kempu zpřetrhal vazy v koleni a po nutné operaci zněl verdikt lékařů nekompromisně: na jednadvacetiletého Kanaďana můžete celou sezónu zapomenout!

Zach Sanford musel na operaci pro změnu s ramenem a mimo bude až půl roku. Do toho se s problémy s ramenem potýká i Patrik Berglund, který se na led nevrátí dříve než v prosinci. A aby toho nebylo málo, minimálně první týden sezóny si St. Louis může škrtnout kvůli poraněné ruce i Alexandera Steena.

Proto se vedení klubu začalo poohlížet po možných alternativách a v hledáčku se ocitl i Jágr. „Je to skvělý hráč. Rozhodně patří k těm, o kterých jsme se v klubu bavili," přiznal generální manažer Doug Armstrong.

„Jediné, co vám mohu říci, je, že v minulém roce hrál proti nám skutečně dobře," prohlásil hlavní trenér Blues Mike Yeo na adresu Jágra, který v uplynulém ročníku zaznamenal v dresu Floridy 46 kanadských bodů. „Pořád je to hráč, který o sobě dával vědět, sbíral body a stálo za to ho sledovat. Za sebe říkám už nyní, že Jaromír je skvělý hokejista," dodal Yeo.

Že se kolem Jágr skutečně něco děje, nepřímo potvrdil i samotný hráč. V sobotu měl totiž nastoupit za kladenské Rytíře, jejichž je majitelem, v utkání první ligy proti Přerovu, jenže nakonec z toho padlo. „Zaprvé pořád probíhají nějaká jednání v NHL. Nepřejí si to ani ty týmy z NHL, abych hrál, takže to musím respektovat. Já to víceméně vůbec neřeším. Co bude, to bude. Je spousta věcí, které se mění ze dne na den," vyhlásil.

Je tedy k dohodě se St. Louis o něco blíž? Těžko říct. Podle aktuálních zpráv jsou navíc Bluesmani v pokročilých jednáních s jiným útočníkem, zkušeným třiatřicetiletým Kanaďanem Scottiem Upshallem. Ten se s Jágrem potkal v sezóně 2014/15 na Floridě, poslední dva ročníky pak strávil právě u Bluesmanlů, kde mu ale v létě vypršela smlouva a na nové se nedohodl.

Před třemi týdny Upshall podepsal zkušební kontrakt s Vancouverem, ve čtvrteční přípravě proti Calgary ale v sestavě Kosatek chyběl. A některé zdroje uvádějí, že v nejbližších hodinách by měl být oznámen jeho návrat do St. Louis. Na stole prý leží roční kontrakt na 800 tisíc dolarů. Upshall sice nemá takový hráčský potenciál jako Jágr (v poslední sezóně si připsal jen 18 bodů), pro klub by ale byl výrazně levnější, navíc je schopný hrát na pravém i levém křídle..

Pakliže by k dohodě skutečně došlo, je otázkou, jak by to ovlivnilo Jágra. Blues totiž aktuálně mají pod platovým stropem jen 2,2 miliónů dolarů, v případě dohody s Upshallem by to bylo už jen 1,4 miliónů. A to asi není cifra, ze které by byla česká legenda příliš nadšená.

Jaký tedy bude mít Jágrovo dlouhé čekání posun?

Reklama