Hlavní obsah

Stěhování do AHL. Špaček míří z Winnipegu na farmu do Manitoby, Zbořil jde do Providence

Winnipeg
Aktualizováno

Další české hokejové talenty musí momentálně zapomenout na NHL. Český útočník Michael Špaček byl poslán z Winnipegu na farmu do Manitoby do nižší AHL. Dvacetiletý pardubický odchovanec, jehož Jets draftovali v roce 2015 ve čtvrtém kole na 108. místě, působil v uplynulých dvou sezónách v juniorské OHL v celku Red Deer Rebels. Sbaleno má i obránce Jakub Zbořil, jenž se přesunul z Bostonu do Providence do AHL.

Foto: Perry Nelson, Reuters

Michael Špaček (80) slaví svou trefu proti Edmontonu.

Článek

Za Manitobu nastoupil Špaček ve čtyřech duelech už v závěru minulého ročníku po skončení sezóny Red Deer a připsal si jednu asistenci. V přípravném kempu Winnipegu nastoupil v jednom utkání a vstřelil jednu branku. Loni také nastoupil v jediném testu za Jets.

Špaček odešel do zámoří po draftu v roce 2015, předtím stihl v extralize 49 zápasů a připsal si v nich 12 bodů za pět branek a sedm asistencí. V základní části OHL účastník tři mistrovství světa dvacítek a dvou světových šampionátů osmnáctek nasbíral ve 120 duelech 139 bodů za 48 tref a 91 přihrávek. Ve 24 utkáních play off přidal sedm gólů a 18 přihrávek.

Obránce Zbořil putoval z Bostonu na farmu do Providence do AHL

Český hokejový obránce Jakub Zbořil se přesunul z Bostonu na farmu do Providence do nižší AHL. Dvacetiletý odchovanec Komety Brno, jehož si Bruins vybrali v roce 2015 v prvním kole draftu na 13. pozici, strávil uplynulé tři sezóny v juniorské QMJHL v celku Saint John Sea Dogs.

Zbořil nastoupil v přípravném kempu za Boston ve třech zápasech a připsal si jednu asistenci. V minulých dvou letech dostal příležitost shodně jen v jediném testu Bruins před sezónou a pak se vracel do Saint John.

V QMJHL si v základní části připsal ve 144 duelech 94 bodů za 28 branek a 66 asistencí. V play off nasbíral ve 38 utkáních 20 bodů za šest gólů a 14 přihrávek. Letos si zahrál i Memorial Cup a ve čtyřech duelech zaznamenal dvě asistence.

Reklama

Související témata: