Hlavní obsah

Češi ve Flyers: S kočárkem vstříc výhrám

Praha

Bývalo dobrým zvykem, že spolu vyrazili na pivo. Teď ale hrozí, že je ve chvílích volna spíš potkáte na procházce s kočárkem. Všichni tři čeští hokejisté Philadelphie Jakub Voráček, Radko Gudas a Michal Neuvirth si během sezóny NHL budou plnit také otcovské povinnosti.

Foto: Steven M. Falk, ČTK/AP

Útočník Philadelphie Flyers Jakub Voráček při plnění defenzivních povinností během přípravy s Bostonem.

Článek

Velký baby boom zasáhl českou část kabiny Flyers. Gudasovi k dceři Leontýnce přibyl v dubnu malý Kvído, Voráčkovu synovi Jakubovi bude v listopadu rok a gólman Neuvirth, jehož partnerkou je Gudasova sestra Karolína, se stal před necelým měsícem otcem malé Emily.

Už žádné výlety ‚za písničkou'. Po zápase pěkně do sprchy a nejbližší cestou domů starat se o rodinu. Voráček se ostatně právě kvůli tomu před časem přestěhoval z pulzujícího centra Philly na předměstí, kde sídlí i ženáči z týmu Flyers.

„Koupil jsme barák, který je jen kousek od naší tréninkové haly v New Jersey. Takže teď vedu normální rodinný život. Narození syna je změna, která s vámi zacloumá. Mít zdravé dítě je to nedůležitější, co může být," netají se Voráček.

Jsou ale dny, kdy mu parta kámošů chybí, což pro něj ale není problém dohnat v létě, kdy rád vyrazí i na koncert oblíbené kapely. Otáčet hlasitost hodně doprava už si doma nemůže moc dovolit, aby nebudil synka.

Trio z Philadelphie je teď nejpočetnější českou enklávou v NHL. Navíc všichni tři hráči patří ke klíčovým postavám týmu. Neuvirth bude s nově příchozím Elliotem soupeřit o post brankářské jedničky, řízný Gudas je obávanou figurou v obraně Flyers, které by měl bodově znovu táhnout Voráček.

„Být tátou je skvělý pocit. Karolína tady ale má svou maminku, která jí se vším pomáhá a já se tak můžu soustředit na hokej," tvrdí Neuvirth. „Michal je výborný gólman, který nedostal nic zadarmo, ale hlavně je to super člověk," dokládá sounáležitost krajanů Voráček.

Česká trojka je na úvod sezóny, kterou zahájí v noci na ledě San Jose (4:30, Nova Sport 2), přichystaná na velké věci a motivaci jí určitě dodává i otcovská role. „Když jsem se synem, tak pokaždé přijdu na jiné myšlenky." V tu chvíli asi Voráčka přejde i chuť zajít s kámoši na pivo. Před dvěma lety to nebyl problém, nyní už se priority změnily.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články