Hlavní obsah

Dres je malý a velikost helmy závisí na mých vlasech. Jágr se zabydluje v Calgary, sedí v rohu

Calgary/Praha

Legenda je na místě. Jaromír Jágr se hned po příletu dočkal péče od svého nového klubu. Úsměvy na obou stranách a pětačtyřicetiletý kladenský odchovanec s culíkem nasedl do připraveného vozu a jeho mise mezi Plameny byla zažehnuta. Společnost mu dělal asistent generálního manažera Craig Conroy.

Foto: Larry MacDougal, ČTK/AP

Jaromír Jágr v dresu Calgary po podpisu smlouvy odpovídá na dotazy novinářů.

Článek

„Jsem rád, že jsem zde. Děkuji Calgary Flames, že mi dali šanci hrát ještě rok v NHL. Miluju hokej, miluju NHL," nemohl Jágr po příletu začít výstižnějším vyjádřením, když usedl před desítky novinářů.

Ti kanadští umí ocenit, ale také dokážou být kritičtí a nová posila to ví. Snad ho Plameny nespálí, aby si nemusel po čase vyslechnout známou větu z českého filmu: "To neděláš dobře, Jaromíre," která se stala populární ve filmu Vesničko má středisková.

Zatím není důvod. Jágr si s úsměvem prohlížel okolí při cestě autem, které už za dlouhé roky v NHL poznal, když absolvoval cestu z letiště na stadión, ale teď to bylo jiné. Roky do Calgary létal jako hráč hostujícího mužstva.

Když dorazil na stadión Scotiabank Saddledome, poznal místo, které bude následující měsíce jeho druhým domovem. Prvním kanadským při své dlouhé kariéře v zámoří a patrně posledním působištěm v NHL.

Podepsal roční smlouvu na milión dolarů, stejnou částku si může vydělat na bonusech. Opět se dočkal gratulací. Ano, úsměvy do kamery nechyběly. Postupně procházel halou, až došel ke dřevěným dveřím, kde ho přivítalo ohnivé C - šatna týmu. Jak jimi prošel, pokřižoval se. Jeho místo už bylo připraveno i s dresem a číslem 68. Jágr bude sedět v rohu.

„Střední nebo velkou helmu?" zeptal se ho při fasování zaměstnanec klubu. „To záleží na mých vlasech," usmál se stále dobře naladěný útočník a lehce si pohladil kštici.

Přes telefon se dočkal také přivítání od generálního manažera Brada Trevilinga, který nebyl osobně na místě. Poté už přišel čas pro nedočkavá zámořská média. Druhý nejproduktivnější hráč NHL v historii je zpátky na scéně. V sále bylo plno.

Jágr převzal oficiálně dres a začala smršť otázek. „Dres je mi trochu malý, nevím proč," zavtipkoval v rozhovoru pro Flames TV. „Je to vzrušující, ale také jsem nervózní, je to pro mě výzva. Je to první možnost hrát za kanadský tým v kariéře. Samozřejmě tu je také tlak," konstatoval hokejista.

Už v sobotu může poznat jaký, pokud nastoupí proti Winnipegu.

Reklama

Související témata: