Hlavní obsah

Česko-ruské vítězství nad Ottawou. Ukázal se i pražský rodák

Ottawa/Praha

Tak si to kluci dali a bylo veselo. Spojení dvou hladových Rusů a jednoho natěšeného Čecha v dresu Washingtonu přineslo první výhru v NHL v nové sezóně. Ottawa prohrála 4:5 po nájezdech. Alexander Ovečkin si připsal hattrick a uspěl i v rozstřelu, Jevgenij Kuzněcov dosáhl na tři asistence a Jakub Vrána měl dvě přihrávky.

Foto: Marc Desrosiers, Reuters

Alex Ovečkin (8) se raduje se spoluhráči z Washingtonu z gólu proti Ottawě.

Článek

Tři hráči a osm bodů po konci zápasu, s takovým resumé odcházeli po zápase do šatny. Pražský rodák odehrál více než 17 minut.

„Hattrick je hezký, ale nejdůležitější je, mentálně, že jsme vyhráli, to potřebujeme. Myslím, že naše lajna byla dnes dobrá na puku, měli jsme pohyb a komunikaci. Výsledek se dostavil," citoval server nhl.com Ovečkina, kapitána Washingtonu, který si připsal osmnáctý třígólový večer v zámořské soutěži.

Vrána odehrál v NHL celkem dvaadvacet utkání, sbírá zkušenosti, pokud se udrží ve formaci s ruskými hvězdami, body mu budou naskakovat.

Chemie fungovala

„Mladý kluk (Vrána) byl také dobrý. Oni nám dali trochu síly. Potřebovali jsme někoho, kdo nás zvedne," řekl také kouč Capitals Barry Trotz k útočné formaci.

Ovečkin má v NHL za sebou 992 zápasů, v nich nasbíral 1038 bodů. Kuzněcov 262 utkání a 185 bodů. Vrána je na 22 duelech a 8 bodech. Vzájemná chemie těchto tří prvků se spojila a fungovala.

„Jeden dobrý zápas neudělá další dobrý zápas. Musíme zůstat konzistentní. Dnes jsem udělal nějaké chyby, musím se z toho poučit. Měl jsem tam i dobré momenty. Tak to musí být i v dalším utkání," nechal se slyšet po utkání Vrána.

Reklama

Související témata: