Hlavní obsah

Česká odměna v NHL za premiérový gól? Pivo

Praha

Frk a byl tam. Martin Frk prožil povedený start do nové sezóny NHL. Detroit porazil doma Minnesotu 4:2, ideální začátek v nové hale Little Caesars Arena, jejíž výstavba stála téměř 630 miliónů dolarů. Český útočník přispěl k radosti téměř dvaceti tisíc fanoušků jedním gólem a jednou asistencí.

Foto: Sport.cz

Český útočník Martin Frk v dresu Detroitu.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Frk odehrál teprve své třetí utkání v nejslavnější hokejové soutěži. V předchozích dvou nebodoval, v noci na pátek se zapsal do statistik hned dvakrát. Přihrávku si připsal u prvního gólu v novém hokejovém stánku.

Na premiérovou trefu dosáhl ve třetí dvacetiminutovce, když využil přesilovou hru. Početní výhody v minulém ročníku Detroitu moc nevycházely. A právě Frk by měl statistiky zlepšit.

„Bavili jsme se o tom, musíme hodně střílet, to se nám povedlo," okomentoval úvodní duel český forvard, který nebude slavit první gól v NHL, ale odmění se. „S přítelkyní si dám pivo, zítra zpátky a makat."

Frk v minulých čtyřech letech nastupoval převážně za Grand Rapids Griffins v AHL. V minulých dvou sezónách zde odehrál 132 zápasů a připsal si 94 bodů, z toho bylo 54 gólů.

Reklama

Související témata: