Hlavní obsah

Buď silné, Vegas! Fantastický gólman dotáhl truchlící město k prvnímu vítězství v NHL

Dallas

Místo toho, aby si obyvatelé Las Vegas mohli naplno užívat, že mají nově svůj klub v NHL, prožívají v posledních dnech velký smutek. Po nedělním útoku střelce na koncertu country hudby zemřelo 58 lidí a přes 500 jich bylo zraněno. Hokejisté místního celku tak vstupovali do historicky prvního klání v NHL s tím, že případnou výhrou mohou alespoň trochu zlepšit náladu obyvatelům města. A přesně to se jim také povedlo, když vydřeli výhru 2:1 v Dallasu. Největším hrdinou Zlatých rytířů byl brankář Marc-André Fleury, který předvedl 45 zákroků a byl vyhlášen hvězdou utkání.

Foto: Jerome Miron, Reuters

Hrdinové historického klání. Gólman Marc-André Fleury (vlevo) a James Neal dovedli Vegas k prvnímu vítězství v NHL.

Článek
Fotogalerie

„Byl fantastický. Hned ve svém prvním zápase předvedl několik skvělých zákroků," zářil Gerard Gallant, kouč vítězného mužstva, když dostal otázku na výkon své jedničky.

Dvaatřicetiletý gólman se postavil do branky i s připomínkou tragické události na výstroji. Na své přilbě měl stejně jako jeho spoluhráči dvě samolepky se sloganem „Vegas Strong", kterým se NHL rozhodla podpořit obyvatele města.

Zkušený Kanaďan, jenž za svou kariéru třikrát získal Stanleyův pohár, byl po zápase plný nadšení. Trvalo to ovšem jen do doby, než se jej jeden z amerických novinářů zeptal na tragickou událost.

„Nemůžeme zvrátit, co se stalo, ale budeme pracovat tak tvrdě, jak to jen jde a uděláme maximum pro to, aby na nás bylo naše město pyšné," dodal se smutně sklopenou hlavou. A za výkon proti Hvězdám mohou být fanoušci Zlatých rytířů skutečně hrdí.

Fleury svými parádními zákroky držel naděje mužstva až do konce utkání. V posledních deseti minutách se pak jeho spoluhráči Jamesi Nealovi povedlo dvěma góly otočit na konečných 2:1 a Vegas tak při své emotivní premiéře v NHL získalo první vítězství.

Reklama

Související témata: