Hlavní obsah

Dal jsem gól zadkem, pochlubil se bývalý vítkovický hokejista premiérovi Austrálie

Washington/Praha

Výjimečný okamžik si zaslouží výjimečné gratulace. O víkendu si NHL zahrál první Australan. Nathan Walker dokonce vstřelil gól za Washington. Po zápase se dočkal mnoha gratulací. Jedna byla i nečekaná, zavolal mu samotný australský premiér Malcolm Turnbull. „Neuvěřitelné, opravdu vzrušující,“ přiznal v rozhovoru hokejista, který před lety hrál také za Vítkovice.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Nathan Walker (79) při svém debutu v NHL.

Článek

Nejdříve splněný životní sen, poté přes půl světa telefonát z nejvyšších míst. „Jste první Australan, který hrál NHL. Jak jste se cítil?" položil první otázku premiér Walkerovi.

„Bylo to neuvěřitelné, opravdu vzrušující zkušenost. Speciálně být na ledě se všemi kluky. To bylo opravdu skvělé," usmíval se hráč, který měří jen 173 centimetrů. I přesto se při premiéře zapsal mezi střelce. „Použil jsem svůj zadek, abych to dostal do branky," smál se třiadvacetiletý útočník, který ještě v sezóně 2012/2013 hrál českou extraligu za Vítkovice.

Přátelský rozhovor, kde dále premiéra zajímalo, jak lidé reaguji na hokejistu, který vzešel ze země, kterou každý zná především pro své pláže a slunné počasí.

„Odešel jsem z domova už před hodně lety, snil jsem o NHL. Je to o vůli," řekl také Walker, kterého se Turnbull zeptal také na Česko. Sem přišel mladý Australan ve třinácti letech. Zde byl téměř šest let, pak se vydal do zámoří. Vybral si hokej, i když mohl být skvělým ragbistou.

„Musel jsem se rozhodnout, chtěli vědět, jestli budu dělat ragby na 100 %, nebo se vydám hokejovou cestou. Myslím, že jsem v té době měl více v lásce hokej," řekl také Walker premiérovi.

„Fantastické, gratulujeme. Je vidět, že Australané mohou dělat cokoliv, i když jsou daleko od slunce a pláží. Kamaráde, všechno nejlepší na ledu NHL," končil rozhovor australský premiér s prvním hokejistou od klokanů, který naskočil do slavné NHL.

Reklama

Související témata: