Hlavní obsah

Kanonýr Ovečkin byl zvolen první hvězdou úvodního týdne NHL

New York

Ruský hokejový kanonýr Alexander Ovečkin byl vyhlášen první hvězdou úvodního týdne NHL. Dvaatřicetiletá hvězda Washingtonu stihla ve dvou zápasech nastřílet sedm branek. Oceněni byli také brankář Marc-Andre Fleury z týmu nováčka Vegas a útočník Wayne Simmonds z Philadelphie.

Foto: Amber Searls, Reuters

Alexandr Ovečkin v utkání s Montrealem.

Článek

Ovečkin ve čtvrtek přispěl hattrickem k vítězství v Ottawě 5:4 po samostatných nájezdech. Všechny branky dal mezi 45. a 51. minutou. O dva dny později dosáhl během úvodního dějství domácího duelu proti Montrealu už na 19. hattrick kariéry a celkově se podílel na výhře 6:1 čtyřmi trefami.

Jako čtvrtý hráč v historii NHL Ovečkin zaznamenal hattrick v úvodních dvou zápasech sezóny. Povedlo se mu po 100 letech napodobit trio Cy Denneny, Joe Malone a Reg Noble, kterým se stejný počin podařil ve vůbec první sezoně NHL 1917/18. V historické tabulce se Ovečkin posunul na 22. místo s 565 góly z 923 utkání.

Dvaatřicetiletý Fleury pomohl k úspěšnému vstupu nováčka, který nejdříve vyhrál v pátek v Dallasu 2:1 a o den později zvítězil na ledě Arizony 2:1 v prodloužení. Trojnásobný vítěz Stanleyova poháru s Pittsburghem Fleury, jehož si Golden Knights vybrali v červnu při rozšiřovacím draftu, v prvním duelu kryl 45 střel a ve druhém si připsal 27 úspěšných zákroků. Měl tak úspěšnost zákroků 97,3 procenta a průměr 0,98 obdržené branky na zápas.

Devětadvacetiletý Simmonds za tři zápasy vstřelil čtyři góly a dva z toho byly vítězné. V úvodním utkání ve středu na ledě San Jose 5:3 vstřelil druhý hattrick v NHL v kariéře. Po čtvrteční prohře v Los Angeles 0:2 se Simmonds opět předvedl v sobotu v Ahaheimu, kde rozhodl v prodloužení o vítězství Flyers 3:2.

Reklama

Související témata: