Hlavní obsah

Už je to tady. Jágr vyrazí do boje! Ohromil spoustu lidí, smeká před 68 kouč Calgary

Los Angele/Praha
Aktualizováno

Po příletu do zámoří se nechtěl rovnou vrhnout do zápasů, sám cítil, že platnější svému novému týmu bude až poté, co nejprve kvalitně potrénuje. Čekání na první start Jaromíra Jágra v dresu Calgary Flames v noci ze středy na čtvrtek našeho času skončí. Pětačtyřicetiletou hokejovou legendu čeká premiéra za kanadský tým NHL na ledě Los Angeles. Zprávu zveřejnil jako první novinář John Shannon a nyní vše potvrdil i trenér Plamenů Glen Gulutzan. Utkání začíná ve 4:30, vysílá Nova Sport 1.

Foto: Larry MacDougal, ČTK/AP

Hokejový útočník Jaromír Jágr v dresu Calgary po podpisu smlouvy.

Článek

První tři utkání Plamenů v nové sezóně NHL si nechal ujít. To úvodní na ledě Edmontonu sledoval jen u televize, neboť až v den utkání podepsal s Calgary smlouvu. Souboje s Winnipegem a ten v Anaheimu pro změnu pozoroval z hlediště.

Sám na sobě poznal, že ještě není v úplně optimálním stavu. „Chci to brát den po dni. Musíme k tomu přistoupit obezřetně. Když nebudu připravený, nebylo by asi zrovna moudré mě poslat na led," vyprávěl Jágr už po podpisu roční smlouvy s Flames na milión dolarů jako základní plat.

Když nejproduktivnější Evropan v dějinách NHL odcestoval s Flames na začátku tohoto týdne ke dvouzápasovému tripu do Kalifornie, spekulovalo se, že by se v sestavě mohl objevit už v pondělí proti Anaheimu. Jenže se tak nestalo. Proč by to tedy mělo vyjít už nyní v Los Angeles a ne až v pátek doma proti Ottawě?

Vodítkem mohl být úterní trénink. Ten Jágr absolvoval celý, když se v jedné lajně proháněl s Krisem Versteegem a Samem Bennettem. Přestože Calgary poslední dva zápasy vyhrálo, kouč Glen Gulutzan sestavou zamíchal. A pozici pro Jágra našel právě mezi zmíněnými hráči.

„S touhle lajnou trénoval, je s námi už týden. Není důvod z toho dělat něco většího, než ve skutečnosti je. Jags byl na všech našich mítincích a zná sytém (hry). Dostane náležitý prostor na ledě a uvidíme, jak bude fungovat chemie v útoku," prohlásil po předzápasovém rozbruslení Gulutzan.

První pustil zprávu do světa expert na NHL na sociální síti, o chvíli později ji zveřejnil i samotný klub Calgary Flames. Fanoušci se Jágrova debutu za kanadský tým dočkají už proti Los Angeles.

„Už je to samozřejmě dlouho, co jsem hrál poslední zápas, takže to bude náročné," připomíná Jágr, že ostré utkání naposledy zažil před více než půl rokem. "Usoudili jsme, že je dobré to udělat. Půjdu hrát, nemělo smysl dál čekat. Chci ukázat to nejlepší, čeho jsem schopen," navnadil fanoušky.

„Chci podat ten nejlepší výkon, jakého jsem schopný. Uvědomuju si, že to (teď) nebude moc dobré, ale doufejme, že (během pár zápasů) se to zlepší. Není to ale o mně, nýbrž o týmu a mých spoluhráčích. Chci jim pomoct. Nechci tady být jen pro to, abych tady prostě byl. Toužím je (spoluhráče) udělat lepšími," plánoval si Jágr jen pár hodin před svou premiérou za Calgary.

Gulutzan je z českého hokejisty po jeho týdnu stráveném s týmem nadšený. „Kabinu ovlivnil kladným způsobem, je to zábavný chlap. Je pozitivní. Tím, jak nesmírně tvrdě poslední týden makal, opravdu ohromil spoustu lidí. I na kluky v šatně zanechal dobrý dojem," neuniklo Gulutzanovi.

Jak by měla vypadat sestava Calgary:
Smith - Hamilton, Giordano, Hamonic, T.J. Brodie, Stone, Bartkowski - Ferland, Monahan, Gaudreau - Frolík, Backlund, Tkachuk - Jágr, Bennett, Versteeg - Brouwer, Stajan, Glass

Reklama

Související témata: