Hlavní obsah

Český dobrovolník nahání hrůzu, je nejlepším střelcem Detroitu. To by mě nenapadlo, říká

Phoenix

Nevyhýbá se tréninkovým přesčasům, dobrovolně si dává větší přípravné porce, udivuje i v samotných zápasech. Z Martina Frka možná roste překvapení téhle sezóny NHL. V té minulé měl na kontě pouhé dva starty, v té rozjíždějící se je nejlepším střelcem Detroitu. Zatím se třemi zásahy ve čtyřech střetnutích. Tím posledním pomohl k výhře Red Wings 4:2 na ledě Arizony.

Foto: Rick Scuteri, ČTK/AP

Martin Frk z Detroitu se raduje z gólu proti Arizoně, vpravo Mike Green.

Článek

O tom, jakou ránu čtyřiadvacetiletý útočník má, se přesdvěčil další soupeř. Už o jeho kanonýrských schopnostech nemluví jen brankáři Detroitu Jimmy Howard a Petr Mrázek.

Jednou takovou bombou Frk vyrovnal v polovině utkání na 1:1 poté, co si v přesilové hře vyměnil puk s Mikem Greenem a z levého kruhu propálil Louise Dominguea. Hosté strhli zápas na svou stranu až v čase 56:36, kdy nerozhodný stav 2:2 zlomil Luke Glendening.

"Užívám si každé utkání a vůbec by mě nenapadlo, že vstřelím tři góly ve čtyřech zápasech," uvedl Frk.

V Detroitu věřili, že jeho možná až hrůzu nahánějící rány pomohou týmu zlepšit přesilové hry, které patřily v minulém ročníku k nejhorším v sezóně. Český útočník si šance váží a den před zápasem byl jedním z deseti hráčů Red Wings, kteří přišli na dobrovolný trénink.

Piloval na něm právě střelbu z první z levého kruhu, protože si uvědomuje, že k tvrdosti je potřeba přidat i přesnost a správné načasování. "Snažím se pomoci týmu. Zatím je to dobré a doufám, že to udržíme a ještě přidám další branky," dodal český útočník.

Reklama

Související témata: