Hlavní obsah

Arizona povolala českého brankáře Langhamera z farmy v Tucsonu

Glendale

Vedení celku zámořské NHL Arizona Coyotes povolalo v pátek českého hokejového brankáře Marka Langhamera z farmy v Tucsonu z nižší AHL do prvního týmu. Reagovalo tak na zranění jedničky Anttiho Raanty, který odstoupil po první třetině čtvrtečního duelu s Detroitem (2:4). Třiadvacetiletý Langhamer si v minulé sezoně připsal za Arizonu jeden start a debutoval v NHL.

Foto: Tony Avelar, ČTK/AP

Hokejisté Arizony se radují z gólu - od příštího utkání by se měl v na střídačce objevit i Jakub Langhammer.

Článek

Langhamer opustil kádr Coyotes při posledním zúžení před startem sezony a v prvním týmu zůstali Raanta, který přišel v červnu z New York Rangers, a Louis Domingue. Třiadvacetiletý rodák z Moravské Třebové v dosud jediném duelu Tucsonu v této sezoně AHL nenastoupil.

Arizona draftovala Langhamera v roce 2012 v sedmém kole na 184. pozici. V uplynulé sezoně odchytal v nižší soutěži AHL za Tucson 25 utkání s průměrem 3,36 obdržené branky na zápas a úspěšností zákroků 90,2 procenta. V sedmi duelech se představil i v ECHL v celku Rapid City Rush. Na farmách chytal v předešlé sezoně, předtím po příchodu z Pardubic do zámoří chytal tři roky v juniorské WHL za Medicine Hat.

Premiéry v NHL se dočkal Langhamer po několika pobytech na střídačce 20. února, kdy v duelu proti Anaheimu nahradil ve 45. minutě za stavu 3:1 otřesenou tehdejší jedničku Mikea Smithe a sedmi zákroky pomohl udržet výhru nad Anaheimem 3:2.

Reklama

Související témata: