Hlavní obsah

Jágra i po ostudném výprasku v Kanadě chválí. Byla to pro nás těžká noc, přiznává 68

Calgary/Praha

Ani domácí premiéra Jaromíra Jágra nezachránila hokejisty Calgary ve Scotiabank Saddledome před ostudným debaklem 0:6 od Ottawy. Český veterán se ale dočkal od svých nových fanoušků vřelého přivítání a jeho vystoupení kanadský tisk hodnotí pozitivně.

Foto: ČTK

Jaromír Jágr nastupuje k prvnímu domácímu utkání v dresu Calgary.

Článek

„Fanoušci ke mně byli skvělí už od té doby, co jsme tady podepsal smlouvu. Teď už je jen na mně, abych pro ně předváděl ten nejlepší hokej, jakého jsem schopen," rozpovídal se zklamaný Jágr po drtivé porážce.

Z té si však nechtěl dělat příliš velkou hlavu: „I když prohrajete takovým způsobem, máte vždy hned další šanci to napravit. My ji máme už v sobotu (ve Vancouveru). Tohle ale byla pro nás těžká noc. Přitom si nemyslím, že jsme hráli tak špatně. Puky se ale zkrátka neodrážely v náš prospěch."

Jágr si v utkání zahrál i v elitní formaci plamenů se Seanem Monahanem a Johnnym Gaudreauem. V zápase vyslal čtyři střely na bránu, více jich z domácího týmu vyprodukoval jen mladý Matthew Tkachuk.

„Tenhle večer nebyl z pohledu Flames zase tak úplně špatný. Veterán Jágr o sobě dal v Saddledomu hodně vědět. V pátečním utkání už bylo znát, že mnohem více přivykl tempu a rytmu NHL, zatímco ve středu trochu zaostával. Se spoluhráči z lajny si vyměňoval rychlé pasy a v útočném pásmu umně využíval své síly a váhy k získání puku. Dobře si také hledal místo před bránou. Pochybnosti části fanoušků Flames po prvním zápasu byly tentokrát umlčeny," píše o české legendě kanadský server sportsnet.ca.

Pochvalná slova na adresu slavné 68 našel i kouč Calgary Glen Gulutzan: „Bylo vidět, že Jágr nám svojí hrou a silou na hokejce získával čas v útočné třetině."

Reklama

Související témata: