Hlavní obsah

Detroit - Tampa Bay 2:3Ruský útočník napodobil Lemieuxe a poslal Tampu do čela NHL. Potrestal i vyloučení Frka

Detroit/Praha

Ruský útočník Nikita Kučerov zařídil dvěma góly v jediném pondělním utkání NHL výhru Tampy Bay nad Detroitem 3:2. Díky ní se Blesky posunuly do čela celé soutěže. Čeští hokejisté vyšli v zápase bodově naprázdno.

Foto: Duane Burleson, ČTK/AP

Útočník Tampy Ondřej Palát (vlevo) v souboji s detroitským obráncem Nickem Jensenem.

Článek

Kučerov vystřílel pro Tampu čtvrtou výhru za sebou. Stal se čtvrtým hokejistou za posledních třicet let, jenž v prestižní zámořské soutěži skóroval ve všech úvodních šesti zápasech sezóny, čím napodobil počiny svých hvězdných předchůdců jako Mario Lemieux (Pittsburgh Penguins, 1992), Steve Yzerman (Red Wings, 1988) a Keith Tkachuk (St. Louis Blues, 2008).

V aktuálním pořadí střelců nového ročníku figuruje se sedmi zásahy na druhém místě za svým krajanem Alexanderem Ovečkinem, jenž už nasázel devět gólů.

V brance Detroitu tentokrát dostal přednost před Petrem Mrázkem Jimmy Howard, jenž si připsal první porážku v sezóně. Poprvé ho střelou mezi betony překonal při oslabení Tyler Johnson. Pak už přišel ke slovu Kučerov. Při vyloučení Martina Frka se trefil přesně z pravého rohu.

Rudá křídla ale dokázala manko stáhnout. Justin Abdelkader proměnil trestné střílení a následně srovnal po dorážce Mike Green.

Vítězství na stranu hostů ale strhl v úvodu třetího dějství šikovnou tečí opět Kučerov. V řadách Tampy se radoval z výhry také útočník Ondřej Palát, který si však žádný bod nepřipsal. Obránce Andrej Šustr se už popáté v sezóně nevešel do sestavy.

Detroit - Tampa Bay 2:3 (0:2, 2:0, 0:1)
Branky: 23. Abdelkader z tr. střílení, 37. M. Green - 11. a 42. Kučerov, 10. T. Johnson. Střely na branku: 31:26. Diváci: 19.515. Hvězdy zápasu: 1. Kučerov (Tampa Bay), 2. Abdelkader (Detroit), 3. T. Johnson (Tampa Bay).

Reklama

Související témata: