Hlavní obsah

Rozsíval: V tolik peněz jsem ani nedoufal

Marek BurkertSport.czPrávo

Nadmíru spokojený s novou smlouvou v New Yorku Rangers je po vleklých jednáních s vedením klubu hokejový obránce Michal Rozsíval. "Hlavně mám radost, že zůstanu v New Yorku, to byla moje priorita," říká nejlepší hráč loňského ročníku zámořské soutěže v hodnocení plus/mínus bodů v rozhovoru pro Právo.

Foto: REUTERS

Ilustrační foto

Článek

Nebyl jste už trošku nervózní, jestli podepíšete právě New York Rangers? Jednání se dost vlekla. Ani ne, pořád jsem věřil, že to dopadne dobře. Bylo dost času, abychom se dohodli.

Vyskytly se nějaké komplikace při jednání? Nemyslím si. Nebyl jsem tam sám, s kým manažer jednal. Musel jsem počkat až přijdu na řadu. Ale byl jsem klidný.

Původně vám Rangers nabízeli pět miliónů na tři roky, ale podepsal jste nakonec dvě sezóny za 4,2 miliónu dolarů. Jste s těmi ciframi spokojený? Nadmíru. Je to víc peněz, než jsem doufal. Hlavně mám radost, že zůstanu v New Yorku, to byla moje priorita. Dva roky kontraktu jsou tak akorát. Snad nám to půjde stejně jako v minulé sezóně.

Do obrany Jezdců přišli Karel Rachůnek a Martin Richter, takže spolu s Markem Malíkem tam budete čtyři čeští beci. Není to trochu moc? To je hodně zajímavá věc, ale i loni nás tam bylo dost. Bohužel vypadl Růča (Ručinský - pozn. red.), ale stejně si myslím, že to pošlape dobře. Nevidím v tom problém.

Minulou sezónu předvedl Malík při trestných stříleních unikátní kličku washingtonskému gólmanu Kölzigovi a byla z toho událost. Troufl byste si na něco podobného? Určitě ne. Na to člověk musí mít žaludek. Když to Mára udělal, tak jsme si říkali, že si snad dělá pr...l.

Měl jste perfektní sezónu, v bodování plus/minus jste byl dokonce nejlepší v celé NHL. To bude asi dost těžké navázat na tak úspěšný ročník. Dařilo se celému mužstvu, nejen mně. Teď je ale těžké předpovídat, jak mi to hokejově půjde v říjnu.

Bude podle vás v kádru Rangers větší konkurence než minulý rok?Bude to podobné. Pár lidí odešlo, ale podepsal se třeba Shanahan. Žádné převratné změny nečekám.

Myslíte, že právě Shanahan je tím typem hokejisty, který váš tým potřeboval? Stanley cup už získal s Detroitem. Jeho zkušenosti mužstvu určitě pomůžou. Má výbornou střelu švihem, je skvělý na přesilovky, které v NHL rozhodují zápasy. Uvidí se, jestli s ním budeme mít ještě větší sílu než loni.

Už se připravujete na novou sezónu? Mám už pár let kondičního trenéra. Když člověk trénuje sám, tak je občas těžké se přinutit. Lepší je mít nad sebou bič.

Jste přes léto v kontaktu s českými spoluhráči z Rangers? Moc ne, párkrát jsem s nimi mluvil, ale spíš mám klid.

Co reprezentace? Zatím jste toho v ní moc neodehrál. O mistrovství světa v Rize vás připravilo zranění. Láká vás národní tým? Když se sejde zdraví a nabídka na start, půjdu do toho rád.

Reklama