Hlavní obsah

Jágr jen kroutil hlavou. Super, že jsem tohle udělal zrovna jemu, těší gólmana

Podruhé za sebou v dresu Calgary bodoval, ale po porážce 1:2 od Caroliny nemohl být legendární útočník Jaromír Jágr spokojený. Vyčítal si neproměněné šance, které mu naopak s velkým gustem vychytal brankář Hurikánů Scott Darling.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Calgary Jaromír Jágr během utkání s Carolinou.

Článek
Fotogalerie

Vůbec poprvé začal kladenský veterán utkání v elitní formaci se Seanem Monahanem a Johnnym Gaudreauem, ale souhra zpočátku vázla.

„Nezapomínejte, že je mezi námi dvacet let rozdíl, já jsem hrál nějakým stylem a oni zase jiným. V první třetině jsme neměli moc šancí. Soupeř velmi dobře forčekoval, a proto jsme se těžko usazovali v útočném pásmu. Postupně jsme si na sebe zvykli a lépe se sehráli," vysvětloval Jágr.

Sám se mohl prosadit už v první třetině, kdy se dostal na zlomek vteřiny před odkrytou bránu, jenže gólman Darling se stačil rychle přesunout a s pomocí hokejky obránce Jaccoba Slavina Jágrův pokus zlikvidovali.

Brankář Caroliny si vychutnal českou hvězdu také ve třetí třetině parádním zákrokem lapačkou. 45letý veterán jen naštvaně kroutil hlavou. „Je opravdu super, že se mi tohle povedlo zrovna proti Jágrovi. Je paráda, když můžete říct, že jste ho vychytal," těšilo amerického gólmana.

„Ve třetí třetině už jsme si vytvářeli dost šancí. Sám jsem měl dvě nebo tři. S trochou štěstí z toho mohl být můj první gól," štvalo slavnou 68.

Krátce po své zmařené příležitosti se podílel na kontaktním gólu Monahana. „Jágr je skvělý hráč. Myslím, že jsme si dávali puk docela dobře. Jakmile jsme se trochu sehráli, začínali jsme si vytvářet příležitosti. To je podle mě pozitivní a měli bychom na tom stavět," vidí optimisticky souhru prvního útoku autor jediné trefy Flames.

Jágr zakončil duel s kladnou bilancí jednoho plusového bodu, celkově vystřelil čtyřikrát na bránu a na ledě strávil bez tří sekund 15 minut. Na premiérový gól v novém působišti ale stále čeká.

Reklama

Související témata: