Hlavní obsah

Amerika tleská Pastrňákovi! Úžasné sólo přes celé hřiště a nádherný gól. Trefa roku?

Boston/Praha

Investované stamilióny do českého klenotu jsou pro majitele hokejového Bostonu, zdá se, velmi dobrou investicí. David Pastrňák, jenž v létě podepsal s Medvědy šestiletý kontrakt v hodnotě 880 miliónů korun, na začátku sezóny září. Potvrdil to i skvělým kouskem ve čtvrtečním duelu s Vancouverem.

Foto: Bob Dechiara, Reuters

David Pastrňák zakončuje své sólo kolem Michaela Del Zotta (4) z Vancouveru.

Článek

Jedenadvacetiletý český reprezentant si vysloužil v TD Garden mohutný aplaus už v úvodu utkání, když předvedl parádní sólo přes celé hřiště zakončené gólem.

V přesilové hře našlápl za vlastní brankou, před červenou čarou se prosmýkl kolem Markuse Granlunda, na útočné modré se zbavil Alexandera Burmistrova a před bránou pak ošálili i Michaela Del Zotta. Celou parádu zakončil průstřelem gólmana Anderse Nilssona.

„Prostě jsem pořád bruslil dopředu a najednou už to bylo jen jeden na jednoho a dostal jsem puk až do brány. Dobrý gól," těšilo Pastrňáka.

Fanoušci byli na nohou a komentátor utkání hlásil: „Tohle útočí na gól roku!" Nádherné sólo vypíchla s oslavnými titulky většina sportovních serverů v Severní Americe.

„Dali nám krásné góly. Přesilovky umí hrát velmi dobře," posteskl si kapitán Vancouveru Henrik Sedin.

Havířovský mladík pak ještě pomohl k vítězství Bruins 6:3 jednou asistencí, ale ani přes svůj výtečný počin se nakonec nevešel mezi tři hvězdy utkání, stejně jako se shodnou bilancí (1+1) jeho krajan David Krejčí.

Slávu sebrali Bergeron a nováček

Čechy trochu zastínil návrat Patrice Bergerona (1+3) a výkon nováčka Anderse Bjorka (2:1), jenž nastoupil v elitní formaci právě s Bergeronem a Marchandem.

„Bjork se učí od dvou světových hráčů. DeBrusk se zase učí (ve druhém útoku) od vítěze Stanley Cupu Krejčího, a Pastrňáka, jenž už světovým hráčem je. Tohle je ideální, když nováčci mohou růst vedle těch nejlepších," pochvaloval si kouč Bruins Bruce Cassidy.

Pastrňák má po šesti zápasech na svém kontě šest bodů (4+2) stejně jako Krejčí (1+5). Více má v Bostonu už jen Marchand (4+5). Krejčí z utkání s Vancouverem v závěru odstoupil kvůli zranění v horní polovině těla, ale podle klubových zpráv by nemělo jít o nic vážného.

Reklama