Hlavní obsah

Gudas opět v centru pozornosti! Sudí ho za tvrdý zákrok poslali do kabiny

Ottawa/Praha

Po středečním utkání NHL proti Anaheimu se jeho jméno skloňovalo v souvislosti s bitkou s Kevinem Bieksou, po jehož prvním přesném úderu do obličeje se poroučel k ledu, o dva dny později se o českém hokejistovi Radko Gudasovi mluví znovu. Důrazný zadák byl totiž osm minut před koncem utkání s Ottawou poslán předčasně do kabiny za tvrdý zákrok na obránce Chrise Widemana.

Foto: Profimedia.cz

Radko Gudas (3) z Philadelphie se při utkání s Ottawou potkal u mantinelu i s debutantem v NHL Filipem Chlapíkem (78) z Ottawy.

Článek

Nevypadalo to jako zákeřný zákrok, Gudas u mantinelu, kde Widemana dohrál, nevystrčil loket. Pravdou ovšem zůstává, že si chvilku před soubojem na bruslích povyskočil a následně sedmadvacetiletého Američana zasáhl ramenem do obličeje.

Otřesený Wideman už v zápase nepokračoval, to ovšem platilo i pro Gudase, jemuž rozhodčí udělili za vražení na hrazení trest na pět minut a do konce utkání.

Fanoušci v zámoří nyní řeší, jestli by se zákrokem kladenského odchovance měla zabývat disciplinární komise soutěže, které může vynést dodatečné potrestání. Podle kouče Senátorů Guye Bouchera by však Wideman měl být v pořádku a od lékařů dostal povolení nastoupit už v pátečním duelu proti New Jersey.

Philadelphia, v jejíž brance nastoupil Michal Neuvirth a v útoku Jakub Voráček, prohrála 4:5 především kvůli katastrofálnímu vstupu do zápasu. Po čtrnácti minutách hry totiž Letci prohrávali už 0:3. „Začali jsme nezodpovědně, byli jsme lajdáčtí. U druhého gólu jsem špatně pokryl jejich hráče," hledal chybu i u sebe Voráček.

Právě on v 35. minutě snížil na 1:3 a dočkal se tak premiérové trefy v sezóně. Byť poněkud šťastné, neboť jeho přihrávku zpoza branky si do vlastní sítě srazil Phaneuf. „Od druhé třetiny jsme se zlepšili, ale nestačilo to," posteskl se sedmi pokusy nejpilnější střelec zápasu.

Měl by být Radko Gudas za zákrok na Chrise Widemana dodatečně potrestán?
Ano
19,9 %
Ne
80,1 %
Celkem hlasovalo 3522 čtenářů.

Reklama