Hlavní obsah

Jágr měl na rozbruslení Calgary nečekanou návštěvu. Kdo ho překvapil?

Calgary/Praha

Nečekanou návštěvu na střídačce potkal v neděli útočník Jaromír Jágr po dopoledním rozbruslení hokejistů Calgary před utkáním NHL proti Washingtonu. Svého někdejšího reprezentačního spoluhráče přišel přímo k ledu pozdravit Robert Reichel. Ten je v Kanadě na návštěvě za synem Kristianem, který hraje juniorskou Western Hockey League za Red Deer Rebels, kteří sídlí nedaleko Calgary.

Foto: Sport.cz

Jaromír Jágr na tréninku Calgary - ilustrační foto.

Článek

Už to je neuvěřitelných sedmadvacet let, co se obě legendy českého hokeje potkaly v jednom týmu poprvé. V roce 1990 spolu za reprezentační dvacítku odehrály juniorský šampionát a pak o pár měsíců později i ten seniorský ve Švýcarsku. Na něm tehdy ještě mladí Jágr s Reichlem nastupovali v jednom útoku s dalším zelenáčem Bobbym Holíkem a i díky nim nakonec svěřenci trenérů Wohla s Neveselým přivezli bronzové medaile.

Od následující sezóny už všichni tři zamířili do zámořské NHL - Holík do Hartfordu, Jágr do Pittsburghu a Reichel do Calgary. Za Plameny odehrál dohromady šest sezón a o tom, jak je v klubu stále vítanou postavou, svědčí i nedělní setkání s Jágrem. Vždyť jen málokomu by umožnili po tréninku týmu vstup až přímo na střídačku.

Spolu s Jágrem, s nímž v dresu národního týmu nastupoval i na Světových pohárech 1996 a 2004 nebo zlaté olympiádě v Naganu a hrách v Salt Lake City 2002, prohodil Reichel v neděli pár slov a možná zavzpomínali právě i na bývalé časy.

Jágr kvůli zranění v dolní části těla do večerního utkání s Capitals ještě nezasáhl a vynechal tak čtvrtý zápas v řadě. Do sestavy Flames by se mohl vrátit ve čtvrtek proti Pittsburghu.

Reklama

Související témata: